Royal Photographic Society

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Royal Photographic Society on maailman vanhin valokuvaseura. Se on perustettu Britanniassa Lontoossa 1853 nimellä The Photographic Society of London, ja sen tarkoituksena oli edistää valokuvataidetta ja sen tutkimusta. Se sai 1874 uuden nimen Photographic Society of Great Britain, ja 1894 siitä tuli The Royal Photographic Society of Great Britain. Royal Photographic Societylle myönnettiin heinäkuussa 2004 Royal Charter.[1], ja se on kouluttava yleishyödyllinen yhteisö.

Seura on toiminut pääosan olemassaolostaan Lontoossa eri paikoissa. Vuonna 1979 se siirtyi Bathiin, jossa sen tilat ovat vuodesta 2004 olleet osoitteessa Fenton House, 122 Wells Road, Bath.[2] Jäsenyys ei ole sidottu brittiläisyyteen vaan on avoin kaikille valokuvaamisesta kiinnostuneille. Järjestön valokuva- ja muu arkisto on vuodesta 2003 ollut sijoitettuna National Media Museumiin.[3]

Arvot ja pätevyysnimikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoteen 1895 jäsenyys oli rajattu vain ”jäseniin” ja ulkomailla asuville myönnettiin vähäisiä kunnianosoituksia. Tuona vuonna seura otti käyttöön uuden fellow-jäsenyyden, ja nykyisin se myöntää seuraavia tunnustuksia:

  • LRPS: Licentiateship of the Royal Photographic Society otettu käyttöön 1972
  • ARPS: Associateship of the Royal Photographic Society otettu käyttöön 1924
  • FRPS: Fellowship of the Royal Photographic Society otettu käyttöön 1895

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Royal Photographic Society. History, viitattu 5.3.2012
  2. Royal Photographic Society. Premises (Arkistoitu – Internet Archive), viitattu 5.3.2012
  3. National Media Museum, viitattu 5.3.2012

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Royal Photographic Society.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.