Roskapostiansa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Roskapostiansa on sähköpostiosoite, jonka olemassaolon tarkoitus on kerätä roskapostia analysoitavaksi tai käytettäväksi raaka-aineena roskapostin myöhempään välttämiseen.

Yksittäinen sähköpostiosoite muuten normaalisti käytössä olevassa verkkotunnuksessa saattaa olla roskapostiansa, tai kokonainen verkkotunnus voidaan valjastaa roskapostiansakäyttöön. Roskapostiansoja voi muodostaa esimerkiksi luomalla kokonaan uusia sähköpostiosoitteita, jotka saatetaan suuren yleisön tietoon tavoilla, joita ainoastaan roskapostittajien käyttämien osoitteidenkeräilyautomaattien arvellaan käyttävän, ottamalla uusiokäyttöön aiemmin käytössä olleita mutta käytöstä poistuneita sähköpostiosoitteita (esim. ilmaissähköpostipalveluiden, kuten Hotmail tai Gmail, operaattorien tiedetään tekevän näin) tai kokonaisia verkkotunnuksia, luomalla sähköpostiosoitteita tai verkkotunnuksia jotka muistuttavat läheisesti käytössä olevia (esim. tyypillisiä kirjoitusvirheitä).

Merkkijonoja, joissa on @-merkki ja sen oikealla puolella jotain, joka on mahdollista ymmärtää verkkotunnukseksi, mutta joita ei ole ensisijaisesti tarkoitettu sähköpostiosoitteiksi (kuten sähköpostin tai Usenet-ryhmäkeskustelujen Message-ID-kenttä), voidaan myös hyödyntää roskapostiansoina, sillä roskapostittajien tiedetään keräilevän kaikkea, mikä vähänkään muistuttaa sähköpostiosoitetta.

Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.