Rolf Jensen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rolf Jensen (s. 21. helmikuuta 1942) on tanskalainen tulevaisuudentutkija ja The Dream Companyn perustaja.

Jensen opiskeli yhteiskuntatieteitä Århusin yliopistossa. Hän on työskennellyt Tanskan valtionhallinnossa puolustusministeriössä, ulkoasiainministeriössä ja kalastusministeriössä. Vuodesta 1984 lähtien hän työskenteli Kööpenhaminan tulevaisuudentutkimuksen instituutissa, jonka johtajana hän toimi vuosina 1988–2001. Jensen perusti oman yrityksen nimeltään The Dream Company H.C. Andersenin syntymäpäivänä 2. huhtikuuta 2001. Toimitusjohtajan (CEO) tittelin sijaan hän suosii Chief imagination Officer –titteliä.

Jensen tuli tunnetuksi kirjoitettuaan kirjan The Dream Society. How the Coming Shift from Information to Imagination Will Transform Your Business (1999), joka on käännetty kymmenelle kielelle. Hänen mukaansa tietoyhteiskunnan jälkeen tulee ”elämysyhteiskunta”. Suomeksi on käytetty myös termejä ”tarinayhteiskunta” ja ”unelmayhteiskunta”. Jensenin mukaan kuluttajat eivät ensisijaisesti osta pelkkää tuotetta, vaan nykyisessa mielikuvayhteiskunnassa yhtä tärkeä on tarina, joka tuotteeseen liittyy. Esimerkkinä hän käyttää ”vapaan kanan munia”. Kuluttajat maksavat kalliimman hinnan kananmunista, jos he uskovat, että ne on tuotettu eettisesti kestävämmissä olosuhteissa kuin tehomaatalouden munat.

Kuluttajat hakevat tavaroita ostaessaan entistä enemmän tyydytystä tunnetasolla. He etsivät elämyksiä ja elämyksellisyyttä. Jensen kehottaa markkinoijia ymmärtämään markkinat emotionaalisina ja kehittämään tuotemerkille oman tarinansa, usein tunteisiin ja arvoihin vetoavan tarinan.

Jensen on käynyt esittelemässä ajatuksiaan monissa maissa, muun muuassa Suomessa useita kertoja. Yritysmaailmassa hän on kysytty luennoitsija.

Hän on Washingtonissa sijaitsevan Maailman tulevaisuudenseuran (the World Future Society) jäsen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]