Rogue Traders

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rogue Traders
Rogue Traders esiintymässä Sydneyssä vuonna 2010.
Rogue Traders esiintymässä Sydneyssä vuonna 2010.
Tiedot
Toiminnassa 2002–
Tyylilaji electronic rock, pop rock, New Wave, dancepop
Kotipaikka Australia
Laulukieli englanti
Jäsenet

James Ash, 2002–
Mindi Jackson, 2009–
Tim Henwood, 2006–2007, 2009–
Peter Marin, 2009–

Entiset jäsenet

Steve Davis, 2002–2006
Natalie Bassingthwaighte, 2005–2008
Cameron McGlinchey, 2005–2008
Danny Spencer, 2007–2008

Levy-yhtiö

Vicious Grooves
Sony BMG
Universal Records

[www.roguetraders.net Kotisivut]

Rogue Traders on australialainen elektronista tanssimusiikkia ja pop rockia soittava yhtye, johon kuuluvat laulaja Melinda "Mindi" Jackson, kosketinsoittaja James Ash, kitaristi Tim Henwood ja rumpali Peter Marin.

Alkutaipaleet (2003)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perustajajäsenet James Ash (s. 1973) ja Steve Davis tapasivat Lontoossa 1989 ja työskentelivät yhdessä lukuisissa eri projekteissa. Rogue Tradersin he perustivat vasta useita vuosia myöhemmin. Yhtyeen nimi tulee elokuvasta Rogue Trader. Ensimmäinen albumi oli Vicious Groovesin julkaisema We Know What You're Up To vuonna 2003. Levyltä toisena singlenä julkaistu One of My Kind nousi hitiksi Australiassa, ja voitti parhaan dance-kappaleen ARIA Awardin. Albumi ei kuitenkaan myynyt odotetusti, joten yhtye joutui etsimään seuraavalle levylleen uuden julkaisijan.

Eurooppaan (2005–2006)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2005 Rogue Tradersiin liittyi laulaja Natalie Bassingthwaighte ja yhtye julkaisi toisen studioalbuminsa, Here Come the Drumsin. Levyltä julkaistut kaksi singleä Voodoo Child ja Way to Go! nousivat Australian TOP10-listoille ja albuminkin myynti oli ensimmäistä levyä parempaa. Voodoo Child voitti Australian MTV:n vuoden 2006 parhaan dance-videon palkinnon ja Way to Go! APRA Awardin. Kesäkuussa 2006 albumista julkaistiin erikoispainos, jossa oli mukana remix-versioita yhtyeen aiemmista singleistä.

Vuonna 2006 alkoivat myös neuvottelut yhtyeen musiikin viemisestä Eurooppaan. Sopimus Sony BMG:n kanssa syntyi, joten yhtyeen levyt tulivat myyntiin Australian lisäksi myös Isossa-Britanniassa. Voodoo Child -single julkaistiin Britanniassa kesäkuussa 2006 ja albumi Here Come the Drums kuukautta myöhemmin. Useat radio- ja televisiokanavat ottivat singlen soittolistoilleen ja kappale musiikkivideoineen saivat runsaasti positiivista palautetta.

Solisti vaihtuu (2007–)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syksyllä 2007 Rogue Traders julkaisi kolmannen albuminsa, nimeltään Better in the Dark. Singleinä julkaistiin Don't You Wanna Feel, I Never Liked You ja What You're On. Myös neljännen singlen julkaisua suunniteltiin, mutta sitä ei tapahtunut, koska laulaja Natalie Bassingthwaighte jätti yhtyeen keskittyäkseen näyttelemiseen sekä soolouraansa.

Suunnitelmat neljännestä albumista paljastettiin syksyllä 2008, vaikka yhtyeeltä puuttui yhä laulaja. Uuden solistin nimi, Melinda 'Mindi' Jackson, paljastettiin kesällä 2009. Samalla yhtyeeseen liittyi uusi rumpali Peter Marin. Uuden kokoonpanon ensimmäinen single oli Love is a War, joka julkaistiin elektronisesti marraskuussa 2009 ja levynä myöhemmin talvella.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Rogue Traders.