Richard Pococke

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Richard Pococke

Richard Pococke (1704–1765) oli englantilainen arkeologi ja egyptologi. Hän oli yksi ensimmäisistä Kuninkaiden laaksoa nykyaikana tutkineista ihmisistä.

Lapsuus ja opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Richard Pococke syntyi Southamptonissa Englannissa vuonna 1704. Hänen isänsä, joka oli myös nimeltään Richard, oli southamptonilaisen kansakoulun rehtori. Käytyään kansakoulunsa Southamptonissa Pococke siirtyi opiskelemaan Corpus Christi Collegeen Oxfordissa. Vuonna 1731 hän valmistui lakitieteen kandidaatiksi.lähde?

Työura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pococke piti paljon matkustelusta. Ensimmäisen ulkomaanmatkansa jälkeen hän ei enää halunnut palata toimistotyöhönsä Irlannissa. Vuonna 1737 hän lähti pitkälle matkalle tutkimaan mm. Egyptiä. Hän piti koko matkansa ajan varsin yksityiskohtaista päiväkirjaa löydöistään ja kokemuksistaan. Lopulta Pococke palasi Englantiin vasta 1742, jolloin hän julkaisi matkastaan kertovan kirjan (A Description of the East and of Some Other Countries).lähde?

Matkansa aikana Pococke teki varsin perusteellista tutkimusta Sakkaran ja Dahshurin pyramideista. Pococke oli myös yksi ensimmäisistä nykyajan ihmisistä, jotka tutkivat Kuninkaiden laaksoa. Hän kartoitti useita hautoja, vaikkakin hänen laatimansa piirrokset ovat usein enemmänkin taiteellisia kuin tieteellisiä.

Richard Pococke kuoli yllättäen vuonna 1765. Juuri ennen kuolemaansa hänet valittiin Meathin läänin piispaksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]