Reluktanssimoottori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nykyaikaisen reluktanssimoottorin roottorin poikkileikkaus, josta ilmenee muotoilluilla ilmaväleillä toteutettu magneettivuon ohjaus.
Animaatiosta ilmenee kuinka magneettivuot kiertävät tahdissa roottorin kanssa.

Reluktanssimoottori on sähkömoottorityyppi, jolla on käynnistysvääntömomentti ja jota voidaan käyttää normaalin sähkömoottorin tapaan. Reluktanssimoottori on rakennettava siten, että roottorin ja staattorin hammaslukumäärät ovat erisuuruisia. Tällainen kone ei kuitenkaan voi toimia normaalista sähköverkosta, vaan se vaatii taajuusmuuttajan. Idea katkojakäyttöisesta reluktanssimoottorista on jo yli sata vuotta vanha, mutta teknisesti sellaisen rakentaminen on onnistunut vasta tehoelektroniikan kehityksen myötä. Reluktanssimoottorilla on paljon hyviä puolia, minkä vuoksi sille ennustetaan tulevaisuudessa laajempaa käyttöä.[1] Etuina on muun muassa se, että roottorilla ei ole käämitystä ja hitausmomentti on pieni, jolloin moottorilla saavutetaan nopea dynamiikka ja sitä voidaan käyttää suurilla pyörimisnopeuksilla. Staattorikäämityskin on yksinkertainen ja helposti jäähdytettävissä. Pienillä nopeuksillakin saadaan aikaan suuri vääntömomentti ja jopa paikoillaan olevalla roottorilla. Kaupallisia korkean hyötysuhteen synkronireluktanssimoottoreita on jo markkinoilla.[2][3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Törmänen, Eeva: Käämien tilalla on ilmaa. (Kun moottoria ei tarvitse magnetoida virralla, virtahäviöt poistuvat ja energiatehokkuus kasvaa. Moottori pysyy myös viileämpänä kuin oikosulkumoottori.) Tekniikka & Talous, 21.9.2012, s. 4–5. Helsinki: Talentum Media Oy. ISSN 0785-997X.
  2. KSB: The new KSB SuPremE® motor generation - the energy diet for your system fluidfuture.ksb.com. Viitattu 1.10.2012. (englanniksi)
  3. ABB: Synchronous Reluctance Motor and Drive Packages abb.de. Viitattu 1.10.2012. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]