Rehabilitation International

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rehabilitation International (RI) on maailmanlaajuinen kuntoutusalan verkosto, joka toimii yli sadassa maassa. Se pyrkii luomaan alueellisia ja kansainvälisiä verkostoja ja tukemaan niiden toimintaa. Toimintaan osallistuu niin vammaisjärjestöjä, palveluntuottajia, tutkijoita kuin viranomaisia.

Järjestön presidenttinä johtajana kaudella 2013–2016 toimii norjalainen Jan Arne Monsbakken.[1].

RI perustettiin vuonna 1922 Yhdysvaltain keskilännessä. Lähialueen vammaisten lasten auttamiseksi perustettu järjestö laajeni nopeasti voimakastahtoisten johtajiensa myötä.

Järjestön nimi vaihtui kahdesti ennen kuin nykyinen nimi otettiin käyttöön vuonna 1972. Yksi järjestön näkyvimpiä saavutuksia on ollut kansainvälinen esteetöntä toimintaympäristä symboloiva ISA-tunnus. Merkin sanotaan nykyisin olevan yksi maailman viidestä tunnetuimmasta symbolista.[2].

Viime vuosina järjestö on toiminut etenkin YK:n vammaisten oikeuksia koskevan yleissopimuksen puolesta. Järjestö on ollut mukana kehittämässä sopimusta ja kampanjoi sen puolesta, että YK:n jäsenmaat allekirjoittaisivat ja ratifioisivat sopimuksen.[3].

Suomessa RI:n toimintaa toteuttaa RIFI (Rehabilitation International Finnish Committee).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]