Recce

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Recce tarkoittaa elokuva-alan ammattikielessä kuvauspaikkojen ennakkokatselmusta tulevien kuvausten kannalta. Sana tulee sanasta reconnaissance eli tiedustelu.[1]

Reccen tarkoitus on, että kuvauspaikalla käydään läpi kaikki kuvaustilanteeseen liittyvät asiat, kuten kuvauspaikkajärjestelyt, kuvasuunnitelma, valaisutyöt, lavastus ja rekvisitointi sekä mahdolliset muut esille tulevat asiat kuten aikataululliset asiat tai työvoiman tarve.

Recceen osallituvat yleensä ohjaaja, kuvaaja, lavastaja, valaisija, järjestäjä, apulaisohjaaja sekä tuotantopäällikkö. Jokainen tekijä tekee oman reccemuistionsa katselmuksen perusteella, mutta vain apulaisohjaajan tai tuotantopäällikön muistio julkaistaan laajemmin työryhmän vastaaville tekijöille.

Recce on tärkeä osa tuotantoa, koska sen avulla tekijöille piirtyy tarkempi kuva halutusta lopputuloksesta sekä olosuhteista, joissa siihen tullaan pyrkimään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Auvinen, Aki-Ville: Järjestäjän ja kuvauspaikan yhteistyösuhde tv- ja elokuvatuotannoissa (Opinnäytetyö.) Theseus-opinnäytetietokanta. 2013. Tampere: Tampereen ammattikorkeakoulu, Viestinnän koulutusohjelma. Viitattu 10.5.2018. (suomeksi)