Razaaq Adoti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Razaaq Adoti
Henkilötiedot
Syntynyt27. kesäkuuta 1973 (ikä 49)
Yhdistynyt kuningaskunta Lontoo, Englanti
Ammatti näyttelijä, tuottaja, käsikirjoittaja
Näyttelijä
Taiteilijanimet Rasaak Adoti, Razaak Adoti, Raz Adoti
Aktiivisena 1991–
Merkittävät roolit Yambda
(Amistad)
Peyton Wells
(Resident Evil: Apocalypse)
Duke
(Doom)
Aiheesta muualla
IMDb

Razaaq Adoti (s. 27. kesäkuuta 1973 Lontoo, Englanti) on brittiläinen näyttelijä, joka tunnetaan elokuvista Amistad, Resident Evil: Apocalypse ja Doom.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adotin televisioura alkoi vuonna 1991, jolloin hän vieraili sarjassa Press Gang. Sittemmin Adoti esiintyi televisiosarjoissa vuoteen 1997 asti, jolloin hän teki ensimmäiset elokuvaroolinsa komediassa Vieläkö muistat? ja draamassa Amistad. Adoti palasi sittemmin takaisin television pariin Isoon-Britanniaan, kunnes 2000-vuosikymmenellä hän siirtyi enemmän elokuvien pariin. Adoti esiintyi hieman isommissa rooleissa elokuvissa Resident Evil: Apocalypse (2004) ja Doom (2005). Sittemmin vuoden 2006 aikana hän esiintyi yhdessä Jean-Claude Van Dammen kanssa elokuvissa Second in Command ja The Hard Corps.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adoti syntyi ja kasvoi Lontoossa nigerialaisille vanhemmille. Hän opiskeli näyttelemistä Central School of Speech and Dramassa kolme vuotta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Raz Adoti Exclusive Interview (Arkistoitu – Internet Archive) The Star Scoop. 3.9.2008 Viitattu 2.4.2011 (englanniksi)