Raahelainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Raahelainen on Raahessa lauantaisin ilmestyvä Raahen Seudun julkaisema ilmaisjakeluna leviävä kaupunkilehti. Jakelualueeseen kuuluvat Raahen kaupungin lisäksi Pyhäjoki, Siikajoki sekä entinen Vihannin kunta. Lehden jakelulevikki oli ennen organisaatiomuutoksia vuonna 2006 17 100[1]. Raahelainen ilmestyi vuoden 2008 loppuun asti myös keskiviikkoisin. Raahelaisen ilmestymistiheyden muututtua kahdesta yhteen kertaan viikossa alkoi sen sisarlehti, paikallislehti Raahen Seutu ilmestyä neljän kerran sijaan viisi kertaa viikossa.

Raahelaisen ja Raahen Seudun toimitukset yhdistettiin kesäkuussa 2008. Samassa yhteydessä lehdille avattiin uusi yhteinen nettiportaali. Uudistusta perusteltiin mm. päällekkäisyyksien vähentämisellä. Lehdet eivät enää julkaise uutisia samoista aiheista.

Raahelaisen kustantaja oli Alma Media -konserniin kuuluva Suomen Paikallissanomat Oy ja lehden vastaava päätoimittaja on ollut 1. helmikuuta 2011 alkaen Sanna Keskinen, joka on myös Raahen Seudun päätoimittaja. Lehden edellinen päätoimittaja vuosina 2008-2011 oli Martti Nousiainen[2]. Ennen Nousiaista päätoimittajana toiminut Terttu Rusila (k. 2016[3]) siirtyi vuoden 2008 uudistuksen yhteydessä paikallisjohtajaksi.

Elokuussa 2017 Alma Media ilmoitti myyvänsä Raahelainen-lehden Kalevan tytäryhtiö Kaleva365:lle.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.