QuickBird

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Quickbird)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

QuickBird on yhdysvaltalainen kaukokartoitussatelliitti, joka aloitti toimintansa vuosina 2000–2001. Satelliitin toiminta-aika on 7 vuotta. Satelliitit kuuluvat DigitalGlobe-yhtiölle. Ensimmäisen satelliitin tilaaja oli Earthwatch Inc.

QuickBird-satelliitit suunnitteli ja rakensi Ball Aerospace. Quickbird 1 (QB 1) laukaistiin 20. marraskuuta 2000 Venäjän Plesetskistä Kosmos-3M-raketilla. Laukaisu epäonnistui, ja yhtiö sai korvauksia vakuutuksesta aikana, jolloin kuvien kaupallinen kysyntä olisi ollut heikko. Quickbird 2 (QB 2) laukaistiin 18. lokakuuta 2001 Vandenbergin lentotukikohdasta Kaliforniasta Delta-II-raketilla 450 kilometriä korkealle radalle.

Quickbird 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

QuickBird 2:ssa on 61 cm kuvaustarkkuuden toteuttava kamera ja sen käyttötarkoitus oli kaupallisten kuvien ottaminen maailmasta. Värikuvissä tarkkuus on 2,5 metriä. Satelliitin massa on 980 kg.

Se lentää aurinkosynkronisella matalalla kiertoradalla (450 km). Rataperiodi on 93,5 minuuttia ja se palaa kuvaamaan saman alueen 3,5 vuorikauden päästä. Sen paras resoluutio on 70 cm.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tähtitieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.