Professori Power

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Professori Power
Professori Power
Professori Power
Luoja(t) J.M. DeMatteis
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Marvel Team-Up I #117 (1982)
Henkilötiedot
Oikea nimi Anthony Power
Status Aktiivinen
Henkilöllisyydet Professori
Voimat Kehittynyt taisteluhaarniska, Alfa-muuntaja
Suhteet
Sukulaiset Sharon Power (ex-vaimo), Maxine Power (vaimo, kuollut), Matthew Aaron Power (poika)

Professori Power, oikealta nimeltään Anthony Power on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Hänen ensiesiintymisensä tapahtui Marvel Team-Up (vol. I) -lehden numerossa 117 (1982).

Professori Power esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa Semicin Sarjakirjan numerossa 86 (1986).

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä kehossaan Professori Power omasi tavallisen, ikäisensä ihmisen voimat (joka ei urheile säännöllisesti). Uusitussa kehossaan Professori Power ja hänen taisteluhaarniskansa takasivat hänelle yli-inhimilliset fyysiset voimat, joiden avulla Power kykenee nostamaan noin 10 tonnia. Tämän lisäksi Professori Power on taitava strategikko ja suunnittelija.

Professori Power on lisäksi kehittänyt kyvyn säilyttää tietoisuutensa astraalitasolla, joskus jopa kuukausien ajan. Tämän jälkeen hän kykenee siirtymään joko omaansa tai Matthewin kehoon. Powerin voimakas mieli on erään kerran jopa liikutellut kahta robottia.

Powerilla on paljon muutakin korkeateknologista laitteistoa, kuten kehittyneitä Mandroideja, valtava lentävä linnoitus ja suuri maanalainen käytäväverkosto, jonka avulla Power kykeni liikuttelemaan linnoitustaan maan alla. Lisäksi siirtyessään ensimmäistä kertaa Matthewin ruumiiseen Power asensi tämän aivoihin alfa-muuntajan - salaperäisen laitteen, jonka todelliset kyvyt ovat vielä tuntemattomat.

Ilmestyessään jokin aika sitten jälleen piinaamaan supersankareita Powerin mieli valtasi voimallisen kyborgin, jonka voimien tasot ovat toistaiseksi tuntemattomat.

Haarniska[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haarniska on tehty hiilikuituteräksestä, jonka punoskuvio takaa hyvän liikkuvuuden ja uskomattoman suojan. Haarniska painaa noin 169 kg ja kesti kerran 33 kg TNT:ta metrin päästä laukaistuna. Haarniskan pääasiallinen voimanlähde on kylmäfuusiolla toimiva generaattori, joka sijaitsee haarniskan vyössä.

Haarniskassa on myös kehittynyt tietokoneistettu sensori, joka myötäilee Professori Powerin liikkeitä ja siirtää ne vaivatta raskaan haarniskan liikkeiksi.

Haarniskan tehokkain ase on kuitenkin alfa-muuntaja, joka lasertähtäyksen avulla ampuu korkeataajuuksisen elektroni-iskun, E-säteen vastustajaan. Ase sijaitsee hänen oikeassa kädessään ja tulituksen voima vastaa noin 45 kg TNT:ta. Ase tarvitsee kuitenkin massiivisen määrän virtaa ja siksi viiden sekunnin mittainen laukaisu vaatii ainakin 45 minuutin latausajan.

Haarniskassa on myös molemmissa saappaissa tehokkaat turbiinit, joiden ansiosta Professori Power kykenee lentämään noin 240 km/h ja nousemaan liki 152 metrin korkeuteen.