Pro Dance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pro Dance ry on klassisen ja modernin tanssitaiteen ihailijoiden ja tanssitaiteilijoiden kannustajien yhdistys. Yhdistystoiminnan avulla Pro Dance on kerännyt stipendejä tanssitaiteen nuorille huipuille ja uran kynnyksellä oleville lupauksille tähän mennessä jo lähes 200 000 euron arvosta.

Tutustumiskäynnit, yhdessäolot hyvän ruoan ja juoman merkeissä ja tanssitaiteelle pyhitetty juhla kerran vuodessa kuuluvat yhdistyksen toimintaan, jonka tuotto kertyy suoraan stipendikassaan. Taiteilijat ja yhdistyksen jäsenet esiintyvät Pro Dance -tilaisuuksissa ilmaiseksi.

Pro Dance ry perustivat keväällä 1972 aktiiviset tanssitaiteen tukijat ja ihailijat. Ensimmäinen puheenjohtaja oli primaballerina Mary Paischeff. Hänen jälkeensä oli puheenjohtajana lyhyen ajan Ludvig Nyholm. Vuodesta 1977 vuoteen 2010 Pro Dance ry:n puheenjohtajana toimi Teija Sopanen. Kantavia voimia ja menestyksentekijöitä yhdistyksessä ovat olleet myös tanssitaiteilijat Maj-Lis Rajala ja Heikki Värtsi. Yhdistyksen nykyisenä puheenjohtajana toimii Anita Remitz.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pro Dance ry:n tiedote