Pro Dance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pro Dance 50 vuotta

Pro Dance ry on klassisen ja modernin tanssitaiteen ihailijoiden ja tanssitaiteilijoiden kannustajien yhdistys. Yhdistystoiminnan avulla Pro Dance on kerännyt stipendejä tanssitaiteen nuorille huipuille ja uran kynnyksellä oleville lupauksille tähän mennessä jo yli 250 000 euron arvosta.

Yhdistys järjestää tapahtumia, jakaa tietoa ja nostaa esille tanssin tekijöitä sekä nuoria lahjakkuuksia. Yhdistyksen vuosittainen päätapahtuma on Pro Dance -gaala. Taiteilijat ja yhdistyksen jäsenet esiintyvät Pro Dance -tilaisuuksissa ilmaiseksi.

Pro Dance ry perustivat keväällä 1972 aktiiviset tanssitaiteen tukijat ja ihailijat. Ensimmäinen puheenjohtaja oli primaballerina Mary Paischeff. Hänen jälkeensä oli puheenjohtajana lyhyen ajan Ludvig Nyholm. Vuodesta 1977 vuoteen 2010 Pro Dance ry:n puheenjohtajana toimi Teija Sopanen. Kantavia voimia ja menestyksentekijöitä yhdistyksessä ovat olleet myös tanssitaiteilijat Maj-Lis Rajala, Heikki Värtsi. Yhdistyksen nykyisenä puheenjohtajana toimii Maija Nikkonen-Hilli.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pro Dance ry:n tiedote