Powerviolence

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Powerviolence
Alkuperä Hardcore punk
Thrashcore
Grindcore
Youth crew
Noise
Sludge metal
Alkuperämaa Pohjois-Amerikka
Kehittymisen
ajankohta
1980-luvun lopulla
Tyypillisiä
soittimia
laulu, sähkökitara, bassokitara, rummut
Kehittyneitä
tyylilajeja /
suuntauksia
Ei ole

Powerviolence (joskus myös power violence) on raivokas ja epäsointuinen hardcore punkin alalaji. Powerviolence toimii läheisesti thrashcoren ja grindcoren kanssa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Powerviolence-termi syntyi powerviolencen pioneerin, Man Is The Bastardin kappaleen nimestä "Hispanic Small Man Power (H.S.M.P.)". Lopullisen muodon powerviolencelle muodosti hardcore punk-yhtye Infest, joka sekoitti nuoren hardcore punkin elementtejä noiseen ja sludgeen ja otti vaikutteita yhtyeiltä Lärm ja Siege. Tyylilajin kehityksessä vaikuttivat merkittävästi 1990-luvun alulla yhtyeet Man Is The Bastard, Crossed Out, No Comment, Capitalist Casualties ja Manpig. Powerviolence-yhtyeet ottivat inspiraatiota yhtyeiltä Siege, Deep Wound, Cryptic Slaughter, Septic Death, Dirty Rotten Imbeciles ja aikaisemmalta Corrosion of Conformityltä. Nämä yhtyeet soittavat enemmän tai vähemmän crossover thrashia, thrash metallia ja/tai thrashcorea.

Spazz-yhtyeen vokalisti ja basisti Chris Dodgen levy-yhtiö Slap-a-Ham Records on keskittynyt vahvasti powerviolenceen. Levy-yhtiöllä ovat käyneet esimerkiksi yhtyeet Neanderthal, No Comment, Crossed Out, Infest ja Spazz. Levy-yhtiö Fiesta Grande järjesti powerviolence-festivaaleja vuosina 1992-2000. Spazzin rumpali Max Wardin levy-yhtiö 625 Thrashcore aloitti myös omat festivaalinsa, Super Sabado Gigantet. Vaikka powerviolence-festivaaleilla oli paljon thrashcore-yhtyeitä, myös thrash metal-yhtyeille löytyi omat tilansa.

Merkittäviä powerviolence-yhtyeitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]