Poppy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee elokuvaa. Nimellä Poppy (tai That Poppy) tunnetusta laulajasta on eri artikkeli.
Poppy
Poppy 1917.jpg
Ohjaaja Edward José
Käsikirjoittaja Edward José
Perustuu Cynthia Stockleyn romaaniin
Ben Tealin ja John P. Ritterin näytelmään
Tuottaja Joseph M. Schenck
Kuvaaja Benjamin Struckman
Pääosat Norma Talmadge
Eugene O’Brien
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Norma Talmadge Film Corporation
Ensi-ilta Yhdysvallat 4. toukokuuta 1917
Kesto 92 minuuttia
Alkuperäiskieli mykkä (välitekstit englanniksi)
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Poppy on Edward Josén ohjaama ja käsikirjoittama yhdysvaltalainen mykkä melodraama vuodelta 1917. Poppyn pääosissa ovat Norma Talmadge ja Eugene O’Brien.

Ohjaaja José oli laatinut käsikirjoituksen Cynthia Stockleyn romaanin ja Ben Tealin ja John P. Ritterin näytelmän pohjalta.[1][2][3] Elokuvan tuottajana oli Talmadgen aviopuoliso Joseph M. Schenck.[2] Poppyn myötä Talmadgen ja O’Brienin yhteistyöstä tuli niin suosittua yleisön keskuudessa, että he tekivät Poppyn jälkeen vielä kymmenen elokuvaa yhdessä. Heidän 11. ja viimeinen elokuvansa ilmestyi vuonna 1925.

Poppyn tuotantoyhtiönä oli Norma Talmadge Film Corporation ja levittäjäyhtiönä Lewis J. Selznick Enterprises.[1][2] Elokuva sai Yhdysvaltain ensi-iltansa 4. toukokuuta vuonna 1917.[2][1] Elokuva on muuten kadonnut lukuun ottamatta kahden kelan materiaalia, joka elokuvasta on säilynyt.[2] Elokuvan kahta kelaa säilytetään Yhdysvaltain kongressin kirjastossa.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pahoinpidelty orpo Poppy Destinn (Norma Talmadge) karkaa Afrikan sisämaassa sijaitsevasta kodistaan ja eksyy viidakkoon. Kun alkuasukas alkaa jahdata Poppya takaa, eräs Carson (Eugene O’Brien) pelastaa hänet. Pelon sokaisemana Poppy ei halua aluksi tulla pelastetuksi, mutta lopulta hän tajuaa olevansa turvassa. Hänet viedään suojaan naisia halveksivan Luce Abingerin (Frederick Perry) kotiin. Aluksi Abinger haluaa adoptoida Poppyn, mutta lopuksi hän avioituu tämän kanssa. Poppy ei hääseremonian aikana ymmärrä mitä on tapahtumassa, koska se pidetään ranskaksi. Kun Abinger on matkoilla, kuumeesta kärsivä Carson hoipertelee Abingerin puutarhaan, missä hän tapaa Poppyn. He rakastelevat, ja kun Carson toipuu kuumeesta, hän luulee kuvitelleensa koko tapaamisen. Heidän tapaamisensa johtaa Poppyn raskauteen. Abinger raivostuu lapsen synnyttyä, ja Poppy pakenee häntä Lontooseen. Lontoossa Poppy menettää lapsensa ja kokee monia muitakin vaikeuksia, kunnes hänestä tulee menestynyt kirjailija. Kun Poppy palaa Afrikkaan, hän tapaa Carsonin, joka yrittää turhaan palauttaa mieleensä heidän viimeisimmän tapaamisensa. Abingerin ja Poppyn avioliitto mitätöidään, minkä jälkeen Poppy ja Carson ovat vapaita avioitumaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Norma Talmadge  … Poppy Destinn  
 Eugene O’Brien  … Sir Evelyn Carson  
 Frederick Perry  … Luce Abinger  
 Jack Meredith  … tohtori Bramhan  
 Dorothy Rogers  … rouva Capron  
 Edna Whistler  … Sophie Cornell  
 Marie Haynes  … rouva Kennedy  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c POPPY (1917) tcm.com. TCM.com. Viitattu 1.7.2014. (englanniksi)
  2. a b c d e f Poppy silentera.com. Silentera.com. Viitattu 1.7.2014. (englanniksi)
  3. Poppy (1917) allmovie.com. Allmovie.com. Viitattu 1.7.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]