Poppy (laulaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poppy

Poppy tai That Poppy (oik. Moriah Rose Pereira, s. 1. tammikuuta 1995 Boston, Massachusetts, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä, näyttelijä, tanssija ja tubettaja. Hänen tunnetuimmat kappaleensa ovat nimeltään ”Money” ja ”Lowlife”. Hänet tunnetaan myös YouTube-kanavastaan, jonne hän teki satiirisia popkulttuuria kuvaavia videoita ohjaajansa Titanic Sinclairin kanssa. Nykyään he eivät enää työskentele yhdessä.

Aikaisempi elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moriah Rose Pereira syntyi Bostonissa, Massachusettsissa. Hän on sanonut, että pienenä hän halusi olla Rockette-tanssija, ja hän harrasti tanssia 11 vuotta. Hänen hiuksensa ovat luonnostaan tummanruskeat, vaikka nykyään Poppy tunnetaan vaaleista hiuksistaan. Poppy muutti Nashvilleen, Tennesseen osavaltioon 13-vuotiaana. Muutamaa vuotta myöhemmin, 18-vuotiaana, hän muutti Los Angelesiin musiikkiuraa tavoitellen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen vuotta 2014 Poppy esiintyi tapahtumissa kuten VidCon ja DigiTour. Hän aloitti uransa laulamalla lauluista cover-versioita netissä.

Los Angelesissa Poppy tapasi ohjaaja Corey Michael Mixterin, joka tunnetaan nimellä Titanic Sinclair. He tekivät yhdessä abstrakteja videoita YouTubeen kanavalla, jonka nimi oli alun perin ”Moriah Poppy”, mutta sen nimi vaihdettiin nimeksi ”ThatPoppyTV”. Kanavan nimi on nykyään pelkkä ”Poppy”. Vielä marraskuussa 2018 kanavalle ladattiin aktiivisesti videoita ja sillä on paljon tilaajia.

Vuonna 2015 Poppy teki levytyssopimuksen Island Recordsin kanssa nimellä That Poppy ja hän julkaisi ensimmäisen oman kappaleensa ”Everybody Wants To Be Poppy”. Kuukautta myöhemmin hän julkaisi toisen kappaleen, ”Lowlife”, ja hieman myöhemmin hän julkaisi ensimmäisen EP-levynsä nimeltä Bubblebath. Lokakuussa vuonna 2016 Poppy julkaisi kokeellisen ”ympäröivä musiikki” -albumin 3:36 (Music To Sleep To).

Vuonna 2017 Diplon levy-yhtiö Mad Decent julkaisi Poppyn debyyttialbumin Poppy.Computer. Samana vuonna Poppy pääsi vuoden YouTube Rewindiin.

6. heinäkuuta 2018 Poppy julkaisi cover-version Gary Numanin kappaleesta ”Metal”. 27. heinäkuuta hän julkaisi ensimmäisen singlen nimeltä ”In A Minute” tulevaa albumia Am I A Girl? varten. 22. elokuuta hän julkaisi albumin toisen singlen ”Time Is Up”. Hän julkaisi muitakin kappaleita albumilta, kuten ”Fashion After All”, ”Hard Feelings” ja ”XV”. Vuonna 2018 hän teki uuden projektin, nettipelin nimeltä Poppy.Church. Vuonna 2019 Poppy ilmoitti eroavansa yhteistyöstä Titanic Sinclairin kanssa. [1]

Vuonna 2020 Poppy julkaisi kolmannen albuminsa, jonka nimeksi annettiin ”I Disagree”.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Poppy.Computer (2017)
  • Am I a Girl? (2018)
  • I Disagree (2020)
  • Flux (2021)
  • Zig (2023)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chad Childers: Poppy Splits With Creative Partner Titanic Sinclair Loudwire. Viitattu 5.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.