Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry on vuonna 1988 perustettu kuopiolainen Petosen kaupunginosassa toimiva asukasyhdistys.

Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on aktivoida kotipaikkansa asukkaita toimimaan viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen sekä terveellisen ympäristön puolesta ja edistää alueellista asukastoimintaa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kerhotoimintaa ja asukastapahtumia, jotka edistävät erilaista harrastustoimintaa ja alueen viihtyvyyttä. Yhteistyötä muiden järjestöjen ja toimijoiden kanssa kehitetään edelleen aktiivisesti Petosen alueella asukkaiden hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi.

Yhdistys on vuodesta 1989 lähtien julkaissut alueella omaa sanomalehteä, Petosen Lehteä. Petosen Lehti kertoo Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry:n oman toiminnan lisäksi ilmestymisalueensa yrityksistä, ihmisistä ja tapahtumista. Lehti ilmestyy nykyisellään vuosittain 4-8 kertaa ilmaisena kotitalousjakeluna. Lehden jakeluun kuuluu yhteensä yli 12 000 kotitaloutta Petosen, Jynkän ja Saaristokaupungin alueilla.  Erikoisnumerot jaetaan lisäksi myös Etelä-Kuopion haja-asutusalueille sekä Leväselle.

Petosen Lehden lisäksi yhdistyksen varainhankintatoimintaa on myös Pinarin Lounaskahvila, joka toimii Petosen vapaa-aikatiloissa Pinarilla. Lounaskahvila palvelee paitsi vapaa-aikatilojen toimijoita, myös kaikkia alueen asukkaita.

Asukasyhdistyksen toiminnasta on vuonna 2019 julkaistu 30-vuotishistoriikki "Meidän Petonen - 30 vuotta asukastoimintaa"[1], jonka on kirjoittanut FM Jukka Kytöjoki. Kirja käsittelee kattavasti myös Petosen alueen historiaa aina sen synnystä julkaisuhetkiin saakka.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jukka Kytöjoki: Meidän Petonen : 30 vuotta asukastoimintaa. Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry, 2019. ISBN 978-952-94-2422-1. Teoksen verkkoversio (viitattu 25.5.2021).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]