Pitkäjärven koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo koulusta Kangasalla. Samannimisiä kouluja on tai on ollut myös Harjavallassa, Simpeleellä ja Somerolla.

Pitkäjärven koulu on Kangasalla, Vatialan kylässä sijaitseva koulu. Koulussa opiskelee noin 500 oppilasta 7-10 luokilla.

Koulun tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pitkäjärven koulu on rakennettu ajatellen eri käyttäjäryhmiä. Niin koululaiset, yhdistykset kuin urheilijat ja musiikin harrastajatkin on huomioitu monella tapaa.

Koulussa on muun muassa iso liikuntasali, juoksusuora, kuntosali, 200-paikkainen auditorio, iso ruokala ja hyvin varustellut taideaineiden luokat, jotka ovat iltaisin harrastusryhmien käytössä.

Liikunta ja urheilu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulussa järjestetään vuosittain kolme urheilupäivää. Ensimmäinen niistä on koulun oma yleisurheilukilpailu, jossa luokat kilpailevat toisiaan vastaan eri lajeissa. Toinen urheilupäivä on talviliikuntapäivä, jossa oppilaat saavat valita mieluisen talviliikuntalajin ja liikkua sen parissa koko päivän. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi hiihto, luistelu, jääkiekko, retkiluistelu, lumikenkäily, laskettelu ja avantouinti. Kolmas urheilupäivä on kävelypäivä joka on ohjelmassa aina kevään viimeisellä kouluviikolla. Oppilaat aloittavat koulupäivän kävelemällä noin 8 km kävelylenkin kisapirtin maastossa ja kerääntyvät sen jälkeen koulun kentälle seuraamaan opettajat vastaan 9. luokkalaiset -pesäpallopeliä.

Koulun oppilaat osallistuvat oman koulun urheilutapahtumien lisäksi joka vuosi myös Aamulehden viestikarnevaaleille ja moniin koululiikuntaliiton urheilukilpailuihin.

Koulussa järjestetään myös joka vuosi luokkien välinen salibandyturnaus. Turnauksen pelejä pelataan aina välitunneilla ja turnaus huipentuu ennen vappua pelattavaan finaalipeliin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]