Koordinaatit: 36.954°S, 174.471°E

Piha (Uusi-Seelanti)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rannikkonäkymä pohjoiseen Lion Rockille
Pihan sijainti kartalla

Piha on Aucklandin seudulla, Uuden-Seelannin pohjoisosassa sijaitseva kylä, jossa on noin 600 asukasta[1].

Sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piha sijaitsee 28 kilometrin päässä Aucklandin keskustasta länteen, Tasmaninmeren rannikolla, Manukaun sataman pohjoispuolella, keskellä Waitakere Ranges -kukkularyhmää. Heti Pihan pohjoispuolella on Whites Beach -ranta ja eteläpuolella Mercer Bay -lahti. Niille on kulkuyhteys vain jalkaisin. Lähimmät rannat, joihin on tieyhteys, ovat etelässä Karekare ja pohjoisessa Anawhata.

Luonnonmuodostelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylässä on yksi seudun suosituimmista uimarannoista, jolle aucklandilaisilla on tapana tehdä päiväretkiä ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä. Lion Rock on Pihan eteläisen ja pohjoisen rannan välissä sijaitseva vuori[2]. Se on saanut nimensä ulkonäöstään, joka rannan puolelta katsottuna muistuttaa makaavaa urosleijonaa takaa päin nähtynä. Lion Rock on paitsi Pihan, koko Aucklandin länsirannikon symboli. Se esiintyy niin postimerkeissä kuin alueen puhelinluettelossakin. Pihassa sijaitsee myös kanjoni[1] ja vulkaaninen kaasuonkalo. Pihan rannat tunnetaan mustasta hiekastaan, joka on saanut värinsä tuliperäisestä rauta-aineksestaan.

Liiketoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pihassa on kauppa ja pikaruokakioski sekä lainelautaseuran tiloissa ravintola ja baari, mutta ei huoltoasemaa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c www.newzealand.com
  2. Ewen Cameron; Bruce Hayward; and Graeme Murdoch (1997). A Field Guide to Auckland: Exploring the Region's Natural and Historic Heritage, p. 168. Godwit Publishing Ltd, Auckland. ISBN 1-86962-014-3.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näkymä Lion Rockilta.