Pienoisromaani

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pienoisromaani (myös novella tai harvoin novelette) on osa lyhyen proosan fiktiota. Ero pienoisromaanin ja muiden kirjallisten muotojen (kuten novellin) välillä on sanamäärä. Amerikkalaiset science fiction- ja fantasiakirjailijat määrittelevät pienoisromaanissa olevan sanamäärältään 7 500–17 499 sanaa.lähde? Englanninkielessä sanaa novelette käytetään myös silloin, kun kirjoitusta halutaan halventaa, sen ollessa lukijan mielestä esimerkiksi tylsä, heikko tai sentimentaalinen.kenen mukaan?

Sanaa käytti säveltäjä Robert Schumann otsikoidessaan joitakin pianokappaleita. Musiikkinuotit ja -merkinnät eivät kuitenkaan erityisesti muistuta kertomusta, joten tätä tapaa käytettiin harvoin. Häntä kuitenkin seurasivat Niels Gade, Stephen Heller ja paljon myöhemmin, Poulenc, Lutosławski ("Novelette orkesterille"), Chaminade, Tšerepnin, ja George Gershwin ( "Novelette in Fourths").

Jesse Lee Kercheval uskoo, että termi pienoisromaani on vaihtoehtoinen termille novella, joka silloin "oli muodissa".lähde?

Tämä kirjallisuuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.