Pieni runotyttö (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pieni runotyttö (engl. Emily of New Moon) on L. M. Montgomeryn Pieni runotyttö -kirjaan ja sen jatko-osiin perustuva kanadalainen televisiosarja. Pääosaa sarjassa näytteli Martha MacIsaac.

Kanadan valtiollinen televisioyhtiö CBC Television esitti sarjaa 46 jaksoa vuosina 1998–2000. Suomessa Yleisradio esitti sarjan ensimmäisen kerran 2000-luvun alussa ja myöhemmin vuosina 2009-2010 ja 2013.


Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarja kertoo orvoksi jääneen Emily Byrd Starrin kasvutarinan lapsesta teini-ikään 1800-luvun Kanadassa, pienellä Prinssi Edwardin saarella. Emilyn isä kuolee tapaturmaisesti tytön ollessa 10-vuotias, ja sukulaiset joutuvat paineen alla ottamaan tytön huostaansa. Emily muuttaa asumaan pieneen Blair Waterin kylään Uusi Kuu -nimiselle sukutilalle yhdessä Elisabet-tädin, Laura-tädin ja Jimmy-serkun kanssa, jotka ovat kaikki naimattomia ja lapsettomia. Emily oppii hyvin nopeasti, että hänen tätinsä Elisabet on perheen pää, ja että tädillä on hyvin vahva auktoriteetti muihin sisaruksiin. Emilyn tulinen ja avarakatseinen luonne joutuu heti törmäyskurssille tätinsä konservatiivisen elämänkatsomuksen kanssa, varsinkin kun täti ei siihen saakka ole juurikaan joutunut tekemisiin lasten kanssa. Emilyllä on vaikeuksia sopeutua yhteiseloon Elisabetin kanssa, kun taas Laura-täti ja Jimmy-serkku tuleva tytön kanssa mainiosti toimeen alusta asti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]