Philippe Cousteau

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Philippe Cousteau vuonna 1975.

Philippe Cousteau (30. joulukuuta 1940 Toulon, Ranska28. kesäkuuta 1979 Lissabon, Portugali) oli ranskalaisen valtameritutkija Jacques-Yves Cousteaun ja Simone Cousteaun toinen poika, sukeltaja ja valtameritutkija.

Cousteau aloitti laitesukelluksen isänsä opastuksella nelivuotiaana. Hän toimi myös useiden riskialttiiden tutkimusmatkojen johtajana eri puolilla maailmaa. Hän osallistui myös isänsä tutkimusmatkoihin ja oli valokuvaajana Calypsolla vuodesta 1967 lähtien. Hän myös kritisoi isäänsä ympäristötietoisuuden puutteesta ja oli ensimmäisiä isänsä toimintatapoja kritoisoineita henkilöitä.[1]

Cousteau kuoli lento-onnettomuudessa Lissabonin lähellä Portugalissa vuonna 1979, kun PBY Catalina -tyypisen lentokoneen potkurin lapa irtosi sen ollessa laskeutumassa Tagusjokeen. Lapa syöksyi koneen ohjaamoon tappaen Cousteaun välittömästi ja haavoittaen apupilottia erittäin vaikeasti. Hänellä on kaksi lasta, vuonna 1976 syntynyt tytär Alexandra Cousteau ja poika Philippe Cousteau Jr., joka syntyi hänen kuolemansa jälkeen tammikuussa 1980.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Helfer, Marc: Elokuva paljastaa: Jacques Cousteau teki yhteistyötä öljy-yhtiön kanssa Yle. 05.04.2017. Viitattu 26.8.2019.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.