Phantom Punch

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Phantom Punch
Suomenkielisen DVD:n kansikuva
Suomenkielisen DVD:n kansikuva
Ohjaaja Robert Townsend
Käsikirjoittaja Ryan Combs (kirjan pohjalta)
Tuottaja Ving Rhames
Marek Posival
Hassain Zaidi
Byron A. Martin
Pazz Neglia
Wayne Thompson
Simon DeKaric
Säveltäjä Stephen James Taylor
Kuvaaja John Dyer
Leikkaaja Michael Dorethy
Pääosat Ving Rhames
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Access Motion Pictuers
Levittäjä Screen Media Films
Ensi-ilta 2008
Kesto 100 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Phantom Punch on yhdysvaltalainen elämäkertaelokuva nyrkkeilijälegenda Sonny Listonista, jota näyttelee Ving Rhames. Elokuva kuvattiin vuonna 2008 Kanadassa, Toronton Ontariossa. Sen nimi phantom punch viittaa Muhammad Alin (aiemmin Cassius Clay) lyömään nopeaan iskuun, jolla hän tyrmäsi Listonin heidän toisessa kohtaamisessaan, ja joka päätti Listonin aikakauden.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva alkaa vankilasta, jonne Sonny Liston on joutunut. Hän on masentunut ja vihainen yhteiskunnalle, mutta pastori Alios yrittää kannustaa häntä. Eräänä päivänä eräs vanki tulee kovistelemaan Sonnylle, jolloin tämä tyrmää hänet yhdellä iskulla. Tuo mies sattuu olemaan vankilan nyrkkeilymestari, jolloin Alios päättää opettaa Sonnyn nyrkkeilemään, jotta tämä pysyisi erossa hankaluuksista ja elämälleen päämäärän. Sonny voittaakin vankilansa mestaruuden ja aloittaa amatööriuran heti vapauduttuaan. Jonkin ajan kuluttua hän tapaa Geraldine-nimisen naisen, jonka kanssa hän menee naimisiin.

Eräänä iltana Sonny pahoinpitelee häntä kiusaamaan tulleen poliisin ja joutuu tapauksen seurauksena jälleen vankilaan. Vapauduttuaan hän saa mahtavan tarjouksen gangsteri Cesar Novakilta ammattilaiseksi siirtymisestä. Sonny takoo rahaa nyrkeillään ja onnistuu voittamaan raskaansarjan maailmanmestaruuden, mutta hänestä ei silti pidetä. Hän tutustuu Cesarin naisystävään, Las Vegasissa esiintyvään laulaja-prostituoituun Farahiin, jonka kanssa hän aloittaa salaisen seksisuhteen.

Sonny menettää tittelinsä suurisuiselle Cassius Claylle ja kokee tappion vielä uusinnassakin. Hän masentuu häviöidensä myötä, koska kukaan ei arvosta häntä ihmisenä, paitsi vaimo Geraldine, Farah ja pastori Alios. Hän jatkaa uraansa, muttei enää pääse tavoittelemaan mestaruutta. Sonnyn ja Farahin salasuhde paljastuu Cesarille ja Geraldinellekin, joka lähtee matkalle viikoksi. Palattuaan hän löytää Sonnyn kuolleena kotoaan sohvalta, huumeiden ja viinapullojen keskeltä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ving Rhames  Sonny Liston  
 Nicholas Turturro  Cesar Novak  
 Bridgette Wilson-Sampras  Farah  
 Stacey Dash  Geraldine Liston  
 Rick Roberts  Isä Alios  
 David Proval  Savino  
 Alan Van Sprang  Nick Orso  
 Egidio Tari  Bobby Zazo  
 Troy Amos-Ross  Floyd Patterson  
 Andrew Hinkson  Cassius Clay/Muhammad Ali  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]