Peukalopaini

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peukalopaini
Yhdysvaltain armeijan sotilas pelaamassa peukalopainia irakilaisen pojan kanssa Bagdadissa

Peukalopaini on alun perin kiinalainen peli, jota kaksi ihmistä pelaa vastakkain käsillään tarkoituksena saada toisen peukalo "lukittua" oman peukalonsa alle.

Pelin kulku ja säännöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäiseksi pelaajat ottavat toisiaan kädestä kiinni puristamalla vastapelaajan sormet, peukaloa lukuun ottamatta, kämmeneensä. Näin saadaan alkuasetelma, josta lähdetään pelaamaan esimerkiksi laskemalla kolmeen. Lähtölaskennan aikana peukaloita pidetään vastakkain, tai vaihtehtoisesti niitä liikutellaan käden laidalta toiselle. Pelin alkaessa tarkoituksena on ainoastaan peukaloa ja kämmentä liikuttamalla saada vastustajan peukalo lukittua oman peukalon alle.

Usein peli kuitenkin "riistäytyy käsistä" ja pelaajat alkavat käyttää koko käsivarttaan ja jopa vartaloaan pelaamiseen. Tämä ei kuitenkaan ole sallittua yleisimpien sääntöjen mukaan, koska tällöin pelaajien voimakkuus ja koko vaikuttavat ratkaisevasti liikaa pelin voittajaan. Jos peli menee toistuvasti liian "aggressiiviseksi", pelaajat voivat ottaa vapailla käsillään vastustajan ranteesta kiinni, jolloin käsivarrella ja vartalolla pelaaminen vaikeutuu.

Peukalopainia voidaan myös pelata joukkuepelinä neljän pelaajan kesken.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  • Merkinnän syy: Mainitusta neljän hengen joukkuepelistä ei ole kerrottu lisätietoja, esimerkiksi sääntöjä.