Persson Motorsport

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Persson Motorsport on autourheilutalli, jonka perusti ruotsalainen rata-autoilija Ingmar Persson vuonna 1993. Talliin kuuluu 21 jäsentä ja Persson itse toimii tallipäällikkönä. Talli on toiminut Saksan DTM:ssä ja FIA:n GT-autojen mestaruussarjassa. Vuodesta 2000 Perssonin talli on toiminut yhtäjaksoisesti DTM:ssä ja kuljettajina ovat olleet mm. Jean Alesi, Paul di Resta, Christijan Albers ja Bruno Spengler.

DTM-kausi 2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jean Alesi

Persson on tunnettu nuorten, lupaavien kuljettajien ajattamisesta, mutta vuonna 2006 Persson teki poikkeuksen. Hän hankki tallinsa ykköskuljettajaksi ranskalaisen F1-veteraanin Jean Alesin. Alesin ja hänen edellisen DTM-tallinsa päällikön välit olivat tulehtuneet ja Alesi päätti vaihtaa Perssonin talliin, vaikka joutuikin ajamaan vuoden 2005 autolla. Tallin myönteinen ja ammattitaitoinen ilmapiiri kuitenkin saivat Alesin tekemään sopimuksen Perssonin kanssa. Kauden neljässä ensimmäisessä kisassa Alesi ajoi pisteille jättäen taakseen monta vuoden 2006 autoa, mm. kolmasti Mika Häkkisen. Kauden 2006 Nürburgringin sadekisassa Alesi loisti vanhalla autollaan nousten 14. sijalta neljänneksi ja ollen kolmanneksi nopein Mercedes-kuljettaja ja nopein vuoden 2005 autoista. Kauden 2006 loppupisteissä Persson Motorsport oli viides.

DTM-kausi 2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 2007 Gary Paffett otti Jean Alesin paikan, kun Alesi vaihtoi toiseen kilpa-autosarjaan. Tallissa jatkaa Margaritis ja uutena mukaan tuli Paul di Resta. Paffett ja Margaritis ajavat vuoden 2006 autoilla, di Resta vuoden 2005 versiolla. Kauden toisessa kisassa Persson Motorsport teki jättiyllätyksen, kun Gary Paffett voitti kisan ja Paul di Resta oli toinen. Margaritis varmisti kaikkien tallin kuljettajien pääsyn pisteille ollen kahdeksas. Tallin kuljettajat toivat pisteitä tasaisesti läpi kauden ja talli oli loppupisteissä neljäs.

Kaudella 2009 talli oli loppupisteissä viides.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]