Mikko Kartano

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Pelle Positiivi)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mikko Kartano Uusi Energia -yhtyeen laulusolistina Keravan Valkosipulifestivaaleilla 2012

Mikko Kartano on suomalainen ammattimainen viihdyttäjä, joka tunnetaan erityisesti Pelle Positiivi -hahmostaan.[1] Hänen uransa on kestänyt yli kahdenkymmenen vuoden ajan, ja hän on tehnyt yli 4000 julkista esiintymistä. Kartanon esitykset perustuvat musiikkiin, tilannekomiikkaan ja ”suun soittamiseen”. Kartano on myös esiintynyt useissa tv-mainoksissa ja tehnyt mainosspiikkejä.

Kartanon aloitti uransa vuonna 1992 kiertämällä Suomea orkesterin solistina. Vuonna 1997 syntyi Mikko Kartano & Energia, joka oli toiminnassa viisi vuotta ja teki noin 170 keikkaa vuodessa.[2] Kokoonpanoon kuuluivat kitaristit Antti Hassinen ja Pete Rissanen, rumpali Sami Harlin, kosketinsoittaja Jari Pailamo sekä basisti Hannu Voutilainen.

Pelle Positiivi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelle Positiivi yhtyeineen esiintyi Aurinkomäellä Keravan Valkosipulimarkkinoilla 2012.

Pelle Positiivi on Kartanon esittämä klovni, jolla oli vuonna 2003 20-osainen televisiosarja Pelle Positiivi ja Sinisilmä. Kartano kiertelee roolihahmonaan ympäri Suomea.[3] Pelle Positiivi -nimellä Kartano on julkaissut lastenalbumit Meriseikkailu (2003) ja Tilulilulei (2005).

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]