Patagoniantinami

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Patagoniantinami
Uhanalaisuusluokitus

Elinvoimainen [1]

Elinvoimainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Tinamilinnut Tinamiformes
Heimo: Tinamit Tinamidae
Suku: Ylänkötinamit Tinamotis
Laji: ingoufi
Kaksiosainen nimi

Tinamotis ingoufi
Oustalet, 1890

Katso myös

  Patagoniantinami Wikispeciesissä
  Patagoniantinami Commonsissa

Patagoniantinami (Tinamotis ingoufi) on tinameihin kuuluva lintulaji. Lajia tavataan Etelä-Amerikan eteläkärjestä.

Koko ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patagoniantinami voi kasvaa 33–38 cm pitkäksi ja on ruumiinrakenteeltaan tukevahko. Sukupuolet muistuttavat toisiaan ulkonäöltään. Patagoniantinamin päässä ja kaulassa on mustia ja valkoisia pystyraitoja. Lajin rinta, selkä ja siivet ovat pohjaväriltään siniharmaat ja ruskeat ja mustat täplät antavat sille suomumaisen ulkonäön. Linnun vatsa ja perä ovat punaruskeat.[2][3]

Levinneisyys ja elinympäristö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patagoniantinamia tavataan Patagonian alueelta Argentiinasta ja Chilestä. Lajin elinympäristöä ovat ruohikkoiset ja pensaikkoiset alueet. Patagoniantinamin ravintoa ovat kasvien lehdet ja siemenet. Linnun pesimäkausi on lokakuulta tammikuulle ja pesä on maassa. Naaras munii 5–12 vihertävää munaa.[2][3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. BirdLife International: Tinamotis ingoufi IUCN Red List of Threatened Species. Version 2020-1. 2016. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 27.4.2020. (englanniksi)
  2. a b Cabot, J., Christie, D.A., Jutglar, F. & Sharpe, C.J.: Patagonian Tinamou (Tinamotis ingoufi) Handbook of the Birds of the World Alive. Viitattu 27.4.2020. (englanniksi)
  3. a b Sharon R. Chester: A wildlife guide to Chile, s. 130. Princeton University Press, 2008. ISBN 978-1-4008-3150-0. Kirja Googlen teoshaussa (viitattu 27.4.2020). (englanniksi)