PSK Standardisointi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

PSK Standardisointiyhdistys ry eli PSK Standardisointi on teollisuuden ja sitä palvelevien yritysten yhteinen kehitysyksikkö. PSK Standardisointi on perustettu vuonna 1973 ja sillä oli vuonna 2020 yhteensä 207 jäsenyritystä. PSK:n tavoitteena on tukea jäsenistönsä kotimaista sekä kansainvälistä liiketoimintaa standardisoinnilla ja koulutuksella.

PSK:n laatimat standardit ovat käytännönläheisiä ja menetelmätyyppisiä työkaluja, ja niiden kehyksinä käytetään eurooppalaisia sekä kansainvälisiä tuotestandardeja.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PSK Standardisointi on perustettu vuonna 1973. Standardisoinnin organisoituminen alkoi Prosessiteollisuuden Standardisoimiskerhosta, joka perustettiin v.1963, jonka toimintaa perustettiin jatkamaan 21.5.1973 Prosessiteollisuuden Standardoimiskeskus, sittemmin PSK Standardisointiyhdistys ry, josta myös voidaan käyttää nimeä PSK Standardisointi.

Standardit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PSK Standardisointi myy standardeja sekä välittää niitä jäsenilleen .

Standardit, joita on 421 (v. 2020) on jaettu soveltamisalan mukaan seuraaviin ryhmiin: Venttiilit , Lyhenteet ja merkinnät , Tiivistäminen , Jakokeskukset , Sähkötilat ja kaapelointi , Putkiston suunnitteluohjeet ja hankinta , Sopimukset ja hankintaan liittyvät asiakirjat , Pintakäsittely , Asennusvalvonta ja vastaanottotarkastukset , Austeniittiset paineettomat terässäiliöt , Palveluputkistot , Mittaustekniikka , Läpiviennit , Prosessikaaviot ja merkinnät , Teollisuuden putki- ja säiliöeristykset , Melun hallinta teollisuuden laitehankinnoissa , Putkiluokat , Automaatiojärjestelmien hankinta , Kulkutiet ja hoitotasot , Painelaite- ja kemikaalilain alaiset putkistot ja säiliöt , Instrumenttiasennusten tyyppipiirustukset ja hankintarajat , Voitelu , Lattiakanaalit , Kunnonvalvonnan värähtelymittaus , Tehdassuunnittelupiirustuksien laadinta ja sisältö , Elektroninen tiedonsiirto , Elintarviketeollisuuden koneet ja laitteet , Kone- ja laitehankinnat. Tekniset erittelyt , Kunnossapidon käsitteet ja laitoksen kuntokartoitus , Muovituotteiden hankinta, käsittely ja kunnonvalvonta , Teollisuuden varastot ja varastotavaroiden ryhmitys- ja nimitysohjeet , Teollisuushydraulijärjestelmän suunnittelu ja hankinta , Teollisuuden riskienhallinta , Tehdashierarkia ja osastojen nimeäminen , Putkiston kannatus , Tunnusluvut , Maahan asennettavat johdot , Kunnonvalvonnan sähköiset menetelmät , Prosessiyhteet ja liittimet , Saattolämmitys , Ultrakorkeat paineet , Akselin linjaus , Palautteen anto teollisuudessa , Voimalaitoksen vesikemia , Aikataulut, tehdastarkastukset

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]