Overseas Press Club

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Klubitalo.

Overseas Press Club of America on 1939 perustettu yhdysvaltalainen ulkomaankirjeenvaihtajien järjestö. Perustajajäseniä oli uutistoimistossa työskennellyt Carol Weld. Se "ylläpitää Yhdysvalloissa ja ulkomailla työskentelevien toimittajien yhteyksiä, kannustaa ammatillisesti korkean tason ylläpitämistä uutistyössä, edistää uuden toimittajasukupolven koulutusta ja tukee lehdistönvapautta ja toimittajien ja lehdistön riippumattomuutta kaikkialla maailmassa sekä pyrkii edistämään ihmisten välisen kommunikaation ja keskinäisen ymmärryksen parantamista".[1] Jäseneksi valittavan on työskenneltävä journalismin alalla päätoimisesti[2].

Järjestö myöntää vuosittain huhtikuussa järjestettävässä tilaisuudessa palkintoja erinomaisesta toiminnasta journalismin parissa. Yksi palkinnoista on Robert Capa Gold Medal Award, jonka myöntämisperusteena on ulkomailta julkaistu valokuvareportaasi, joka vaatii poikkeuksellista rohkeutta ja yritteliäisyyttä.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. About the OPC, viitattu 23.4.2014
  2. OPC:n Jäsennysehdot, viitattu 23.4.2014
  3. Robert Capa Gold Medal Award OPC:n sivulla, viitattu 23.4.2014
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.