Oteko

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

ZAO Oteko on yksi Venäjän federaation merkittävimmistä rautatiehuolintayrityksistä, jolla on yli 15 000 säiliörautatievaunua ja muita vaunuja. Otekossa yhdistyvät kahden Venäjän federaation rautatieministeriötä lähellä olleen öljyn ja muiden kemikaalien kuljetukseen erikoistuneet rautatiehuolintayrityksen, SFAT:n ja Russki Mirin toiminta.

Yrityksen toiminta perustuu siihen, että Neuvostoliiton purkautumisen jälkeen Neuvostoliiton rautatieministeriöllä oli ollut 200 000 rautatiesäiliövaunua, mutta Venäjän federaation rautatieministeriö ei kyennyt ylläpitämään vaunumääriä riittämättömillä tuloillaan, minkä vuoksi öljynjalostamoille ja myös muun teollisuuden yrityksille muodostui paine hankkia omia rautatievaunuja valtion rautateiden ajettaviksi.

Muodostuneessa tilanteessa rautatieministeriötä lähellä olevat yritykset kykenivät yhdistämään tavallista rahtituloa kalliimmat yksityiset palvelut rautatieministeriön vaunuseurantaan yksityisissä yrityksissä, mikä muodostui monille nopeita ja varmoja kuljetuksia haluaville öljynjalostamolle edulliseksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Oteko Yhtiön sivut (englanniksi)