Olovjannaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olovjannaja (ven. Оловянная) on kaupunkimainen taajama Taka-Baikalian aluepiirissä Venäjällä. Se sijaitsee Onon-joen rannalla 249 kilometriä (rautateitse) Tšitasta kaakkoon. Taajama on Olovjannajan piirin keskus. Sen kautta kulkee Siperian rautatieltä Kiinan Manzhouliin haarautuva rata. Asukkaita on 7 600 henkeä (vuonna 2009).[1]

Paikkakunta on syntynyt vuonna 1898 rautatien rakentamisen yhteydessä. Vuoteen 1911 saakka sen nimenä oli Onon-Kitaiski. Nykyinen nimitys perustuu seudulla toimineeseen tinakaivokseen. Vuonna 1929 Olovjannaja sai kaupunkimaisen taajaman statuksen.

Olovjannajassa toimii nostolaitteita valmistava konepaja, lihajalostamo ja metsänhoitoalueen konttori. Kylässä on keskikoulu, lasten luomistyön keskus, kotiseutumuseo ja sairaala. Paikallislehtenä ilmestyy Leninski put (”Leninin tie”).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Federalnaja služba gosudarstvennoi statistiki: Tšislennost naselenija Rossijskoi Federatsii po gorodam, posjolkam gorodskogo tipa i raionam na 1 janvarja 2009 g. 2009. Moskva: Federalnaja služba gosudarstvennoi statistiki (Rosstat). Arkistoitu 21.10.2011. Viitattu 6.1.2010. (venäjäksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]