Oleskelutila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valokuva kerrostalon oleskelutilasta Lohikoskelta Jyväskylästä.

Oleskelutilat ovat talon[1], ilma-aluksen, vesikulkuneuvon[2] tai muun samankaltaisen yhteisiä huonetiloja, jotka on tarkoitettu harrastustoimintaan tai asumiseen tai työskentelyyn. Ne on tarkoitettu yli 30 minuutin yhtämittaiseen tilapäiseen käyttöön.[3][1]

Maailman terveysjärjestön WHO:n määritelmän mukaan miellyttäväksi lämpötilaksi oleskelutilassa katsotaan 21 Celsius-astetta ja muissa tiloissa 18 astetta.[4] Vesikulkuneuvojen, kuten veneiden ja laivojen kohdalla oleskelutilalla tarkoitetaan asuintilojen tai matkustajatilojen huoneita. Matkustaja-aluksilla keittiöitä ei lueta oleskelutiloihin. Yleensä aluksissa on oltava vähintään yksi yöpymistiloista erillään oleva yhteinen oleskelutila.[2]

  1. a b Päätoimittaja: Haarala, Risto et al.: CD-perussanakirja. Sitaatti: "Oleskelutila Talon yhteiset harrastus- ja oleskelutilat.". Helsinki: Edita, 1997. ISBN 951-37-2076-4. Teoksen verkkoversio.
  2. a b Euroopan parlamentti ja Euroopan unionin neuvosto: Sisävesialusten teknisistä vaatimuksista ja neuvoston direktiivin 82/714/ETY kumoamisesta. (Sivu 39; (Aluksen eri osat); sitaatti 1: "44. ’oleskelutilalla’ asuintilan tai matkustajatilan huonetta. Matkustaja-aluksilla keittiöitä ei lueta oleskelutiloihin;", sivu 86 (Erityiset suunnitteluvaatimukset) Sitaatti 2: "7. Yleensä aluksissa on oltava vähintään yksi yöpymistiloista erillään oleva yhteinen oleskelutila.") Euroopan unionin virallinen lehti, 30.12.2006. Euroopan unioni. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 19.6.2018.
  3. Sisäilmasto ja ilmanvaihto -opas, 2 Määritelmät (Sitaatti: "8. oleskelutilalla asumiseen tai työskentelyyn tarkoitettua huonetilaa, joka on tarkoitettu yli 30 minuutin yhtäjaksoiseen oleskeluun;") Talotekniikkainfo. Arkistoitu 20.6.2018. Viitattu 19.6.2018.
  4. Euroopan talous- ja sosiaalikomitea: Energiaköyhyys markkinoiden vapauttamisen ja talouskriisin yhteydessä. (Sitaatti "... Maailman terveysjärjestön WHO:n määritelmää, jonka mukaan miellyttäväksi lämpötilaksi oleskelutilassa katsotaan 21 Celsius-astetta ja muissa tiloissa 18 astetta...") Euroopan unionin virallinen lehti, 11.2.2011. Bryssel: Euroopan unioni. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 19.6.2018.
Tämä arkkitehtuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.