Olavi (elokuvateatteri)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

  Olavi (tunnetaan myös nimellä Bio Olavi) on Savonlinnan Olavinkadulla sijaitseva lakkautettu elokuvateatteri. Se oli toinen Savonlinnan kahdesta elokuvateatterista, jotka kummatkin omisti Savon Kinot. Olavi on yksisalinen ja sen katsojakapasiteetti on 200. Se on Savonlinnan elokuvateattereista suurempi. Teatteri ei ole esteetön, vaan sijaitsee hissittömän rakennuksen toisessa kerroksessa. Teatterissa ei myöskään ole 3D-tekniikkaa käytössä.

Olavin toiminta loppui 31. joulukuuta 2018 ja Killa jäi hetkellisesti ainoaksi elokuvateatteriksi Savonlinnaan, sillä Olavin vuokrasopimus on muiden saman kiinteistön yritysten tavoin irtisanottu.[1] Savon Kinot jatkaa kuitenkin Savonlinnassa kahdella teatterilla, sillä yritys on vuokrannut Killa-elokuvateatteria vastapäätä sijaitsevan Kisalinnan, jossa on aiemmin toiminut Savonlinnan teatteri. Uusi, noin 200 paikkainen elokuvateatteri avattiin remontin jälkeen keväällä 2019 nimellä Kuvalinna.[2] Olavin teatteripäällikkö on Tarja Piiroinen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jaana Hänninen: Talo tyhjenee loppuvuodesta — Olavinkatu 51:n vuokralaiset on irtisanottu 7.9.2018. Itä-Savo. Viitattu 3.11.2018.
  2. Ossi Tynkkynen: Elokuvatoiminta Savonlinnassa jatkuu kahdessa teatterissa — Uusi elokuvateatteritila Kisalinnaan 18.12.2018. Itä-Savo. Viitattu 18.12.2018.