Odotusta Pariisissa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Odotusta Pariisissa on Juha Tikan säveltämä ja Hectorin osaksi suomen ja osaksi englannin kielellä sanoittama laulu. Sen on levyttänyt Juha Tikan vaimo, näyttelijä-laulaja Susanna Haavisto. Laulu julkaistiin vuonna 1992 sekä Haaviston albumilla Miksi? että singlenä.[1] Siitä on tullut yksi Susanna Haaviston tunnetuimmista levytyksistä, jota hän on esittänyt myös konserteissaan. Säveltäjä Tikka on leikillään vähätellyt laulua ”köyhän miehen Piafiksi”.[2] Laulu on julkaistu myös kokoelma-albumilla Kaksi lensi yli käenpesän – Helmiä Hectorin laulukirjasta (2012)[3]. Sen on levyttänyt myös Tapani Perttu albumilleen Oon sun mies (2009).

Ranskalaistyyliseksi sovitettu laulu kertoo naisesta, joka alkaa pariisilaisen hotellin baarissa kertoa tarinaansa ventovieraalle. Hän on naimisissa, mutta on jo kymmenenä vuonna tullut tiettynä päivänä tähän hotelliin tapaamaan erästä miestä, joka on myös tahollaan naimisissa. Tänä iltana miestä ei kuulu, ja nainen alkaa jo menettää toivoaan. Laulu on saanut alkunsa Hectorin kuulemasta tositarinasta, joka sijoittui Ateenaan. Laulun tapahtumapaikaksi valittiin romanttisia mielikuvia paremmin herättävä Pariisi.[4][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hakutulos kappaleelle Odotusta Pariisissa Suomen äänitearkisto ry. Viitattu 8.6.2018.
  2. a b Komulainen, Matti: Lauluja armon kaihi silmissä (Susanna Haaviston konsertin arvostelu.) Turun Sanomat. 24.9.2007. Viitattu 8.6.2018.
  3. Granlund, Antti: Juice Leskisen ja Hectorin tuntemattomia helmiä julkaistaan uudelleen Iskelmä. 8.5.2012. Viitattu 8.6.2018.
  4. ”Odotusta Pariisissa”, Suuri toivelaulukirja 14, s. 186–189. Toim. Heikki Uusitalo, 2. painos. Warner/Chappell Music Finland, Suuri suomalainen kirjakerho, 1997.