Niko ja Lypsyjakkarat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Niko ja Lypsyjakkarat on kuopiolaislähtöinen huumorimusiikkia soittava yhtye. Sen perustivat vuonna 1997 Sami Karhunen, Vuokko Järvinen ja Antti Heikkilä. Pian perustamisen jälkeen yhtyeeseen liittyivät myös Sampsa Väätäinen ja Kimmo Räsänen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niko ja Lypsyjakkarat perustettiin vuonna 1997 Kuopiossa. Perustajajäseniin kuuluvat Sami Karhunen (kitara), Vuokko Järvinen (laulu, kitara) ja Antti Heikkilä (basso). Hyvin pian perustamisensa jälkeen yhtyeeseen liittyi myös Sampsa Väätäinen (rummut) ja Kimmo Räsänen (laulu, mutekitara). Niko ja Lypsyjakkarat on esittänyt alusta lähtien omia kappaleitaan, mutta varsinkin uran alkuvaiheissa ohjelmistoon kuului myös runsaasti parodiaversioita tunnetuista rock-klassikoista, kuten "Born to be bylsimään" ("Born to be wild").

Niko ja Lypsyjakkat ehti hankkia itselleen kovan livebändin maineen Itä-Suomessa, vaikka se soittikin vuosina 1997-1999 yhteensä vain neljä keikkaa. Yhtyeen keikat olivat tapahtumia, jotka liikkuivat jossakin rock-konsertin ja performanssin välillä. Varsinkin kolmannella keikallaan yhtye herätti runsaasti huomiota. Keikan järjestäjä keskeytti esityksen vain kolmen kappaleen jälkeen ja uhkasi kutsua paikalle poliisin. Syynä oli ilmeisesti soittajien alastomuus ja "arveluttava" käytös. Järjestäjän voimakkaaseen reaktioon vaikutti varmasti myös yhtye nimeltä "Ipe Törnänen ja Orkka", jonka hyvin performatiivinen esitys toimi tuolloin Lypsyjakkaroiden lämmittävänä aktina.

Tähän asti viimeisen keikkansa Niko ja Lypsyjakkarat soitti Kuopiossa "Vessankatto Festivaaleilla". Tuolloin lavalla soitti myös yhtyeen ulkojäsen Toni Suominen (lyömäsoittimet, taustalaulu). Viimeisen keikan jälkeen yhtye on keskittynyt vain studiotyöskentelyyn. Viimeisin levytys on kokoelma "Tissimillenium" (2004).

MP3-singlet "Mä lennän taas (sun makkaralla)", "Lähes autenttinen Dingo" ja "Taikakäsi" ovat Niko ja Lypsyjakkaroiden muistetuimmat kappaleet.

Tulevaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niko ja Lypsyjakkaroilta on piakkoinmilloin? tulossa uusi levy, joka kantaa työnimeä "Kortti Euroopasta". Myös mahdollisesta comeback-kiertueesta (Millenium-comeback) on huhuttu jo vuosia. Haastatteluissa yhtye ei ole täysin tyrmännyt ajatusta mahdollisesta paluustaan esiintymislavoille. Yhtyeen laulaja Vuokko Järvinen on valmistelemassa ensimmäistä soololevyään.päivitettävä

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]