Niemisjärvet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Niemisjärvet ovat Evon alueen luoteisosassa sijaitsevat Alinen Niemisjärvi, Keskinen Niemisjärvi ja Ylinen Niemisjärvi, jotka kuuluvat Evon virkistyskalastusalueeseen. Kolmen Niemisjärven lisäksi myös Niemisjärven virkityskalastusalueeseen kuuluvat Vähä Koukkujärvi, Kalliojärvi ja Syväjärvi.[1]

Alisella ja Ylisellä Niemisjärvellä sekä Ylisen Niemisjärven pohjoispuolella Vähä-Koukkujärvellä on kalatusalueopastustaulut, kuten vielä pohjoisempana olevalla Kalliojärven alueella sijaitsevalla Kalliojärven rannalla. Niemisjärvien välisen niemen itäpuolella kiertää kolmen kilometrin pituinen Niemisjärven luontopolku.

Niemisjärvet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alinen Niemisjärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alinen Niemisjärvi pohjoisesta nähtynä

Alinen Niemisjärvi sijaitsee 141,1 metrin korkeudella merenpinnasta. Sinne pääsee Ruuhijärventietä pitkin kääntymällä Niemisjärventielle länsiluoteeseen Ison Ruuhijärven kohdalta. Tie päättyy Alisen ja Ylisen Niemisjärven väliselle niemelle, jossa on Keskilaavu, opastuspiste, kalastusopatustaulu sekä pysäköintialue. Niemen juuresta kaakkoon on Ahdin kämppä, Niemistula ja Niemisjärven luontopolun alku.

Keskinen Niemisjärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskinen Niemisjärvi kaakosta nähtynä

Keskinen Niemisjärvi sijaitsee Ylisen ja Alisen Niemisjärven välissä niemen länsipuolella. Keskinen Niemisjärvi ei ole kooltaan suuri.

Ylinen Niemisjärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylinen Niemisjärvi etelästä nähtynä

Ylinen Niemisjärvi sijaitsee 141,1 metrin korkeudella merenpinnasta. Sinne pääsee Ruuhijärventietä pitkin kääntymällä Niemisjärventielle länsiluoteeseen Ison Ruuhijärven kohdalta niin kuin Aliselle Niemisjärvellekin, mutta Niemisjärventieltä on käännyttävä ennen Alista Niemisjärvelä luoteeseen. Ylisen Niemisjärven niemessäon Ylinen laavu. Ylinen Niemisjärvi on osoitettu enintään 12-vuotiaiden kalastusalueeksi. Järveä kiertää kolme- ja nelilankkuinen pitkospuu, joka päättyy eteläosan olevassa kärjessä kahteen teräsputkeen, joiden yläosaa ei ole laudoitettu sillaksi. Järven rannalla on halkovaja ja tulentekopaikka sekä laiturimaisia lavoja, joilta voi kalastaa.

Muut Niemisjärvien virkityskalatusalueen järvet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vähä-Koukkujärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie jatkuu pohjoiseen Vähä-Koukkujärvelle ja lopulta Kalliojärven pohjoisrannalle, josta se jatkuu Ruuhijärventielle.

Kalliojärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

kesken

Syväjärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

kesken

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 7.2 Kalastus (PDF) (s. 22) Evon retkeilyalueen hoito- ja käyttösuunnitelma. 2004. Vantaa: Metsähallitus. Viitattu 16.6.2010.