Netcycler

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Netcycler on Netcycler Oy:n kehittämä nettipohjainen tavaranvaihtopalvelu, jossa hankitaan ja annetaan tavaroita tekemällä vaihtokauppoja tai antamalla ilmaiseksi. Palvelussa kierrätetään uusiokäyttöön tyypillisiä kodin tavaroita, vaatteita, kirjoja, huonekaluja, lastentarvikkeita, elokuvia, elektroniikkaa, urheiluvälineitä jne. Palvelussa käytetään Netcyclerin patentoimaa vaihtorinkiteknologiaa, joka huomattavasti parantaa vaihtojen todennäköisyyttä verrattaessa suoraan henkilöltä henkilölle vaihtoon. Yrityksen tavoitteena on edistää tavaroiden kiertoa ja siten vähentää kulutuksesta aiheutuvaa ympäristökuormitusta.

Palvelu avattiin Suomessa maaliskuussa 2010 ja Saksassa lokakuussa 2010. Palvelu avattiin myös Britanniassa toukokuussa 2011. [1]

Netcyclerilla on yli 110 000 rekisteröitynyttä käyttäjää Suomessa, Saksassa ja Britanniassa. Palvelun peruskäyttö on ilmaista, lisäksi yritys tarjoaa maksullisia logistiikkapalveluita sekä yrityksille suunnattuja palveluita.

Sivusto ei ole toiminut ainakaan tammikuun 2014 jälkeen sosiaalisen median viestien mukaan, eikä ylläpito ole kommentoinut asiaa, saati korjannut vikoja. 6.6.2014 yritys ilmoitti sulkevansa palvelun kokonaan 19.6.2014.

Yritys on tehnyt pelkästään tappiota [2] koko olemassaolonsa aikana.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Netcycler laajentuu Saksaan Markkinointi ja mainonta. Viitattu 4.1.2011.
  2. Finder taloustiedot Fonecta. Viitattu 13.5.2014.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]