Neptune Orbiter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Planeetta Neptunus, luotaimen suunniteltu kohde.

Neptune Orbiter on Nasan ehdotettu miehittämätön avaruusalus, joka lähetettäisiin tutkimaan planeetta Neptunusta. Arveltiin, että se laukaistaisiin noin vuonna 2016 ja siltä menisi 8–12 vuotta saavuttaa planeetta, mutta kuitenkaan Nasan sivustoilla ei enää mainita laukaisupäivää.[1]

Neptune Orbiterin uskottiin vastaavan moniin planeettaa koskeviin kysymyksiin. Sen tärkein tehtävä olisi ollut tietojen kokoaminen Neptunuksen ilmakehästä ja säästä, sen renkaista ja sen kuista, etenkin Tritonista. California Institute of Technology on ehdottanut suunnitelmaa Neptune Orbiterin tehtäväksi vuonna 2004.[2] Myös Idahon yliopistosto ja Boeing ovat tehneet vastaavia ehdotuksia.[3]

Tehtävä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neptune Orbiterin oli tarkoitus kulkea Neptunuksen kiertoradalle ja tehdä tieteellisiä analyyseja planeetasta. Nasa suunnitteli tehtävää alun perin vuonna 2005. Neptune Orbiterin laukaisu piti tapahtua samantyylisellä raketilla kuin Delta IV tai Atlas V. Luotaimen lentorata käyttäisi hyväkseen Venuksen ja Jupiterin vetovoimaa. Myös Uranuksen vetovoiman hyödyntämistä ajateltiin.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Solar System Exploration: Missions: Solar System Strategic Exploration Plans 7.3.2009. NASA. Arkistoitu 5.8.2009. (englanniksi)
  2. "Neptune Orbiters Utilizing Solar and Radioisotope Electric Propulsion" American Institute of Aeronautics and Astronautics. Viitattu 28.04.2020. (englanniksi)
  3. "NEPtune Orbiter with Probes" Outer Planets Assessment Group. Viitattu 28.04.2020. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Neptune Orbiter