Nelli Palomäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nelli Palomäki (s. 1981 Forssa)[1] on suomalainen, kansainvälisesti tunnettu nuoren polven valokuvaaja. Palomäki tunnetaan erityisesti muotokuvistaan.

Henkilötiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nelli Palomäki on helsinkiläinen valokuvaaja. Palomäki on syntynyt vuonna 1981 Forssassa. Palomäki on naimisissa kuvataiteilija Juhana Moisanderin kanssa.

Opinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palomäki on opiskellut valokuvausta Turun Taideakatemiassa, josta hän valmistui vuonna 2008. Palomäki on suorittanut maisterintutkinnon Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä opiskellut Victor Fellowship-apurahan turvin London College of Communicationissa.

Taiteellinen työskentely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palomäki tunnetaan erityisesti suurikokoisista, usein mustavalkoisista muotokuvistaan. Palomäen kuvissa esiintyy usein lapsia ja nuoria. Kuvat käsittelevät ”kasvua, muistia ja sitä kuinka vaikeaa itsensä itsensä näkeminen on.” Yksi Palomäen keskeisiä teemoja on ”kuolevaisuus, josta valokuvat ovat kiistämätön todiste”[2].

Palomäen töitä on ollut esillä useissa näyttelyissä, muun muassa Helsingin kaupungin taidemuseossa, Hasselblad Foundation-museossa Göteborgissa, Bruce Silverstein Galleryssa New Yorkissa, Daegun valokuva-biennalessa Etelä-Koreassa, Tanskan kansallisessa valokuvamuseossa Kööpenhaminassa, Galleria Vasli Souzassa[3] Malmössä, Wapping Project Banksidessa[4] ja Purdy Hicks Galleryssa Lontossa ja Aperture Galleryssa New Yorkissa. Palomäen kuvia julkaisseet myös lehdet: TIME, Bristish Journal of Photography, Independent Magazine, New Yorki Magazine, Zoom ja Exit. Palomäen kuvista on julkaistu myös useita kirjoja.

Palomäen töitä kuuluu muun muassa Moderna Museetin kokoelmiin Tukholmassa, Haagin valokuvataiteen museon kokoelmiin Alankomaissa, Hasselblad Foundationin kokoelmaan Göteborgissa sekä Suomen valokuvataiteen museon ja Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmaan.

Palkinnot ja kunnianosoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keväällä 2010 Palomäki saavutti toisen sijan Sony World Photography Awardsin muotokuvien sarjassa. 2010 hän sai myös Hasselblad Foundationin myöntämän apurahan maisteriopintojen suorittamiseen London College of Communicationissa. Kesällä 2010 Palomäki oli ehdolla Discovery Awardsia varten Recontres d’Arlesissa Ranskassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nelli Palomäki Sata suomalaista valokuvaajaa. Viitattu 16.1.2023.
  2. Nelli Palomäki Biography
  3. Nelli Palomäki www.vaslisouza.com. Arkistoitu 9.3.2016. Viitattu 8.3.2016.
  4. https://vimeo.com/53931574