Neljän keikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Neljän keikka on lasten -ja nuortenkirjailija Thomas Brezinan kirjoittama kirjasarja. Sarjan päähenkilöinä ovat neljä lasta, jotka ovat perustaneet salapoliisijengin, jonka seikkailuja kirjoissa seurataan. Brezina on Neljän keikka -sarjan lisäksi kirjoittanut myös Seitsemän tassua ja Penny -sarjan.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Axel Klingmeier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Axel Klingmeier on 13-vuotias poika, jota kaverit kutsuvat nimellä Hernekallo, Kääpiö, Pätkä tai Luumu. Axelia on aiemmin kiusattu koulussa hänen lyhyytensä tähden, mutta urheilumenestyksen vuoksi kiusaaminen on loppunut.

Lieselotte Schroll[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lieselotte Schroll on 13-vuotias tyttö, jota kutsutaan Liloksi tai Älypääksi. Hän on Neljän keikka -jengin jäsenistä älykkäin, vaikka muut jäsenet ovat toki fiksuja. Lilo oppinut lukemistaan dekkareista ammattisalapoliisien niksejä. Lilo harrastaa vuorikiipeilyä ja laskettelua ja rakastaa kiinalaista ruokaa.

Paula Monowitsch[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paula Monowitsch on yhdeksänvuotias tyttö, joka haluaa, että häntä kutsutaan Popiksi, sillä hän ei pidä oikeasta nimestään. Paula ei syö lihaa. Hän hoitaa eläimiä omassa pienoiseläintarhassaan, jonne kerääntyy koko ajan lisää eläimiä.

Dominik Kascha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dominik Kascha on 10-vuotias poika, jota kutsutaan lempinimellä Hamletin isä. Dominik harrastaa lukemista ja muistaa lukemansa hyvin, mistä on hyötyä Neljän keikka -jengille. Dominikin isä ja äiti ovat molemmat näyttelijöitä, ja Dominik on myös esiintynyt usein yleisön ja kameran edessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjallisuuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.