Neljän keikka

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Neljän keikka on lasten -ja nuortenkirjailija Thomas Brezinan kirjoittama kirjasarja. Sarjan päähenkilöt Axel Klingmeier, Lieselotte (Lilo) Schroll, Paula Monowitsch ja Dominik Kascha ovat perustaneet salapoliisijengin, jonka seikkailuja kirjoissa seurataan. Heidän ensimmäinen mottonsa on: Meidän jengi ei periksi anna! Toinen motto on: Missä vaan, milloin vaan, aina suoraan asiaan! Brezina on Neljän keikka -sarjan lisäksi kirjoittanut myös Seitsemän tassua ja Penny -sarjan.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Axel Klingmeier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Axel Klingmeier on yksi sarjan neljästä lapsesta. Hän on 13-vuotias poika, joka on horoskoopiltaan kauris. Axelin kaverit kutsuvat häntä nimellä Hernekallo, Kääpiö, Pätkä tai Luumu. Axelia on aiemmin kiusattu koulussa hänen lyhyytensä tähden, mutta nykyään hän on luokkansa paras urheilija, minkä vuoksi kiusaaminen on loppunut. Axel ei osaa valita lempiruokaansa: hänelle käy kaikki.

Lieselotte Schroll[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lieselotte Schroll on 13-vuotias tyttö, jota muut kutsuvat Liloksi tai Älypääksi. Hän on Neljän keikka -jengin jäsenistä älykkäin, vaikka muut jäsenet ovat toki fiksuja. Lilo tietää kaikki salapoliisiniksit, sillä hän lukee paljon dekkareita ja opettelee niistä ammattilaisten temppuja. Lilolla on kaksi vaaleaa palmikkoa, joista hän on hyvin ylpeä. Hän harrastaa vuorikiipeilyä ja laskettelua, ja hän on horoskoopiltaan rapu. Lilo rakastaa kiinalaista ruokaa, ja hän osaa syödä puikoilla.

Paula Monowitsch[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paula Monowitsch on yhdeksänvuotias tyttö, joka haluaa, että häntä kutsutaan Popiksi, sillä hän ei pidä oikeasta nimestään. Paula ei syö lihaa ollenkaan, joten hänen lempiruokiaan ovat hedelmäsalaatti ja meloni. Paulalla on pienoiseläintarha, jonne kerääntyy koko ajan lisää eläimiä. Eläintarhaan kuuluu jo mm. kolme kissaa, kaksi koiraa, rottia, kultakaloja, joulupadasta pelastettu karppi, papukaija ja kani. Paula on horoskoopiltaan kalat.

Dominik Kascha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dominik Kascha on kymmenvuotias poika, jota kutsutaan lempinimellä Hamletin isä. Dominik harrastaa lukemista, ja hän muistaa melkein kaikki lukemansa kirjat, mistä on hyötyä Neljän keikka -jengille. Dominikin isä ja äiti ovat molemmat näyttelijöitä, ja Dominik onkin esiintynyt usein yleisön ja kameran edessä. Sen vuoksi hän saattaa puhua toisinaan hiukan monimutkaisesti, mikä käy välillä hänen ystäviensä hermoille. Dominikin lempiruoka on spagetti, ja hän on horoskoopiltaan vaaka.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]