Nadine Coyle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nadine Coyle vuonna 2004.

Nadine Elizabeth Louise Coyle on englantilais-irlantilainen laulaja, lauluntekijä, malli sekä näyttelijä, joka nousi kuuluisuuteen vuonna 2002 popyhtye Girls Aloudin jäsenenä. Yhtye rikkoi 25 miljoonan myydyn äänitteen rajan toukokuussa 2009.

Coyle julkaisi sooloalbuminsa Insatiable marraskuussa 2010 oman levy-yhtiönsä Black Pen Labelsin nimissä tehden yhteistyötä tavarakeskus Tescon kanssa. Levyn ensimmäinen single oli albumin nimikappale. Albumi sijoittui sijalle 20. Irlannin ja sijalle 47. Englannin levylistalla.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nadine Coyle syntyi Derryssa, Pohjois-Irlannissa, 15. kesäkuuta 1985. Hänen vanhempansa ovat Lillian ja Niall Coyle, jotka huomasivat tyttärensä laulunlahjat hänen ollessaan vasta kaksivuotias laulaessaan The Drifters -nimisen kappaleen "Saturday Night at the Movies". Coyle ei ollut kiinnostunut opiskelusta, mutta sai kuitenkin hyviä arvosanoja. Hän teki demon, joka sisälsi cover-versiot kappaleista "Fields of Gold", Somewhere Over the Rainbow", "Love Is" sekä aarian "Summertime".

Girls Aloud[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskellessaan vuonna 2001 Nadine Coyle osallistui Irlannin versioon laulukilpailusta "Popstars", jossa pääsi loppuun saakka lunastaen paikkansa yhtyeessä "Six", johon kuului nimen mukaisesti kuusi voittajajäsentä: kolme miestä ja kolme naista. Tulosten selvittyä paljastui kuitenkin, että Nadine oli valehdellut ikänsä - hän oli vasta 16-vuotias, kun alaikäraja kilpailuun osallistumiselle oli 18 vuotta. Nadine joutui palaamaan koulunpenkille ja hänet korvattiin toisella naislaulajalla.

Vuonna 2002 alkoi Englannin toisen Popstars-tuotantokauden koelaulut, joissa oli tuomarina myös Irlannin versiosta tuttu Louis Walsh. Walsh houkutteli Nadinen osallistumaan kilpailuun. Lopputuloksena oli jälleen finaali - ja tällä kertaa katsojien äänestämänä - paikka viisihenkisessä tyttöbändissä.