Muzzy in Gondoland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muzzy in Gondoland
Muzzy.JPG
Tyyli animaatiosarja
Kestoaika 5 minuuttia
Pääosissa Jack May
Willie Rushton
Miriam Margolyes
Susan Sheridan
Derek Griffiths
Benjamin Whitrow
Alkuperämaa  Yhdistynyt kuningaskunta
Verkko Suomi Yle TV1
Tuotantokausia 1
Jaksoja 20
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja: Sallittu
Tuotanto
Ohjaaja(t) Richard Taylor
Käsikirjoittaja(t) Wendy Harris, Richard Taylor, Joe Hambrook
Säveltäjä(t) Peter Shade
Tuotantoyhtiö(t) Richard Taylor Cartoon Films
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Muzzy on vihreänvärinen hirviö avaruudesta.

Muzzy in Gondoland (suom. Muzzy Gondolandissa) on brittiläinen BBC:n tuottama vuonna 1986 valmistunut englannin kielen alkeisopetukseen suunnattu opetusanimaatio.

Englannin kielen lisäksi sarja on käännetty amerikanenglanniksi, ranskaksi, espanjaksi, italiaksi, saksaksi, mandariinikiinaksi, venäjäksi, esperantoksi ja portugaliksi.

Suomessa animaatiota on esitetty televisiossa Yle TV1-kanavalla Kielitelevision ohjelmana 1990-luvun ja 2000-luvun alkuvuosina useampaan otteeseen. Televisioesityksessä animaatio on koostunut kahdestakymmenestä 5-minuuttisesta jaksosta. Otava Video on julkaissut Suomessa animaation myös VHS-kasettina, jossa sarjan jaksot on kokonaisuudessaan 75-minuuttisena elokuvana.[1]

Animaatioon tehtiin jatkoa vuonna 1989 nimellä Muzzy Comes Back.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muzzy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muzzy on vihreä hirviö avaruudesta. Hänen lempiruokaansa ovat kellot. Muzzy näyttää muiden mielestä pelottavalta, vaikka hän ei ole sitä. Hän on luonteeltaan lempeä ja ystävällinen. Hän saapuu maahan avaruusaluksellaan ja päätyy torille, jossa myyjä maistattaa hänelle erilaisia hedelmiä, joista Muzzy ei pidä. Muzzy löytää parkkimittareita, joita hän rupeaa syömään. Tämän seurauksena hänet teljetään kuningaskunnan vankilaan.

Kuningas ja kuningatar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuningas ja kuningatar hallitsevat Gondoland-nimistä kuningaskuntaa. Kuningas on leijona, kuningatar jättiläisrotta. Kuningas pitää yleensä sinistä ja kuningatar vaaleanpunaista asua. Kuningas pitää puutarhan hoidosta ja painonnostosta. Kuningatar puolestaan pitää syömisestä, jonka takia hän on lihava.

Sylvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sylvia on kuninkaan ja kuningattaren tytär. Hän on rakastunut kuningaskunnassa työskentelevään Bob-nimiseen puutarhuriin.

Bob[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bob on kuningaskunnassa työskentelevä puutarhuri. Hän on rakastunut kuninkaan tyttäreen Sylviaan. Eräänä päivänä hän vie Sylvian moottoripyörällään ajelulle, josta kuninkaan luottomies Corvax kertoo kuninkaalle, ja he lähtevät perään helikopterilla seurueineen ja armeijan kanssa. Heidät saadaan kiinni ja Bob viedään vankilaan. Hän tutustuu samassa vankikopissa olevaan Muzzyyn ja he pakenevat sieltä, yrittäen estää Corvaxin aikeet.

Corvax[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Corvax on kuninkaan luottomies, jolla on vihreä iho ja pitkä, terävä nenä. Hän pukeutuu mustaan pukuun ja keltaiseen päähineeseen. Bobin lailla hän on rakastunut kuninkaan tyttäreen Sylviaan, ja tekee kaikkensa että Sylvia huomaisi hänet, mutta tuloksetta. Lopulta hän tekee tietokoneella koodauksen, jonka ansiosta hän saa kopioitua Sylvian itselleen. Kopioitu Sylvia ei myöskään rakastu Corvaxiin, jonka seurauksena Corvax raivostuu ja rikkoo tietokoneen. Tämän seurauksena kuningaskuntaan alkaa tulvia uusia Sylvioita. Corvax ei saa tietokonetta korjatuksi ja pakenee.

Norman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Norman on polkupyörällä ajeleva nuori mies, joka opettaa lauluilla ja vuoropuheilla englannin kieltä. Hänellä on vaimo nimeltä Mary.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Gondoland-nimisessä kuningaskunnassa kuningasperheen tytär Sylvia on rakastunut Bob-nimiseen puutarhuriin. Kuninkaan luottomies Corvax tavoittelee myös Sylviaa.

Eräänä päivänä Bob vie Sylvian ajelulle moottoripyörällään ja tämän seurauksena kuningas lähtee seurueineen ja armeijan kanssa Bobin perään. He saavat heidät kiinni ja Bob joutuu vankilaan. Hänet laitetaan samaan vankikoppiin, jossa oleilee myös Muzzy-niminen avaruudesta kotoisin oleva hirviö.

He pääsevät pakenemaan vankilasta ja lähtevät kohti Gondolandin kuningaskuntaa. Bob ja Muzzy piiloutuvat väliaikaisesti kuningaskunnan pihalla olevaan puuvertaaseen.

Corvax yrittää saada huomiota Sylvialta, joka ei anna hänelle vastakaikua. Suruissaan hän luo tietokoneella kopion Sylviasta, joka ei myöskään anna vastakaikua hänelle. Tämän takia Corvax rikkoo tietokoneen ja seurauksena kone alkaa tehdä lisää kopioita Sylviasta.

Kuningas pyytää Corvaxia korjaamaan tietokonetta ja tämän seurauksena kuningas itse päätyy tietokoneen sisään. Corvax päättää lähteä karkuun helikopterillaan, jolloin Bob lähtee perään ja heillä alkaa kaksintaistelu. Loppujen lopuksi Bob voittaa ja Corvax heitetään vankilaan. Vihdoinkin rakastavaiset Bob ja Sylvia saavat toisensa ja menevät naimisiin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät englanninkielisessä versiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jack May  … Muzzy  
 Willie Rushton  … Kuningas  
 Miriam Margolyes  … Kuningatar, Mary  
 Susan Sheridan  … Prinsessa Silvia, Neiti Kissa  
 Derek Griffiths  … Bob ja Corvax  
 Benjamin Whitrow  … Norman  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Muzzy in Gondoland Elonet. Viitattu 4.7.2012.