Monica Morell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Monica Morell (virallisesti Monica Wirz-Römer; 6. elokuuta 1953 Menziken, Sveitsi12. helmikuuta 2008 Zürich) oli sveitsiläinen iskelmätaiteilija.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morellin suurin menestyssävelmä Ich fange nie mehr was an einem Sonntag an oli useita kuukausia Sveitsin ja Saksan hittilistoilla vuosina 1972 ja 1973. Sävelmän taustalla oli Morellin miesystävän kuolema moottoripyöräonnettomuudessa. Singleä myytiin 1 500 000 kappaletta. Seuraava hitti, Bitte glaub' es nicht, ilmestyi 1973. Sen oli määrä edustaa Sveitsiä Eurovision laulukilpailussa 1973. Morell joutui kuitenkin väistymään Patrick Juvetin tieltä.

Später, wann ist das? vuonna 1974 oli Morellin kolmas menestyssävelmä. Hän menestyi Saksan Top 50 -listoilla vuoteen 1976 lauluilla Danny, mein Freund, Hallo, ist hier denn keiner, Ich ja Die besten Männer sind meistens schon vergeben. Lisäksi hän esiintyi lukuisissa television hittiparaateissa.

Monica Morell vetäytyi musiikkialalta 1970-luvun lopulla. Hän työskenteli pienessä huutokauppayrityksessä Sveitsin Erlenbachissa. Ensimmäisen avioliittonsa jälkeen hän eli Ebmatingenissa Maurissa Zürichin lähellä. Morellin toinen avioliitto päättyi eroon hänen ainoan lapsensa, vuonna 1982 syntyneen Thommyn kätkytkuoleman jälkeen. Morell sairastui laaja-alaiseen ääreishermoston toimintahäiriöön eli polyneuropatiaan ja myöhemmin syöpään, johon hän menehtyi 54-vuotiaana.

Saksalainen laulaja Diana Sorbello levytti iskelmästä Ich fange nie mehr was an einem Sonntag an uuden version vuonna 2006.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monica Morellilta ilmestyi albumi Später, wann ist das vuonna 1973. Levyllä on seuraavat laulut:

 1. Ich fange nie mehr was an einem Sonntag an
 2. Die Liebe in Athen
 3. Bitte glaub' es nicht
 4. Wenn du gehst
 5. Eines Tages, da stand er daneben
 6. Ein Kind ist verhungert
 7. Später, wann ist das?
 8. Ich hab' dir vertraut
 9. Irgendwo auf dieser Welt
 10. Sonny Boy
 11. Der kleine Tim
 12. Zeig mir einen Weg

Kokoelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Starportrait (Laserlight 1992)
 • Schlager & Stars (Electrola/Capitol 2007)
 • Collection (EMI)

Esiintymiset ZDF-Hitparade -televisio-ohjelmissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]