Mika Jussila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee masteroijaa. Muita samannimisiä henkilöitä on lueteltu täsmennyssivulla.

Mika Jussila on suomalainen masteroija (mastering engineer) sekä yksi Finnvox-studion omistajista. Jussila on heinäkuuhun 2018 mennessä masteroinut 3847 CD-albumia, joista 1518 on metallimusiikkia tai hard rockia.[1] 1980-luvulla Jussila ehti kaivertaa noin 2000 vinyyli-LP:tä ennen vinyylilevyjen tuotannon lopettamista Finnvox-studioilla.

Mika Jussilan ura Finnvoxin masteroijana alkoi lokakuun 29. päivä 1984. Ensimmäiset kahdeksan vuotta Jussila masteroi vinyylilevyjä ja päätoimiseksi CD-masteroijaksi hän siirtyi 1993 masteroituaan CD:itä vinyylilevyjen rinnalla jo muutamana aikaisempana vuonna. Huippuvuosina 2000-luvun taitteessa Jussila teki noin 250 albumimasterointia vuodessa, mutta luku on laskenut noin 90 albumin vuositahtiin. Jussilan asiakkaista yli puolet on ulkomaalaisia.

Masteroinnin ohessa Jussila on toiminut myös juniorivalmentajana salibandyseura Espoon Oilersissa. [2] Nykyään hän toimii myös ammattivalokuvaajana ja on erikoistunut rockyhtyeiden livekuvauksiin.[3] Jussilan kuvia on julkaistu lehdissä, kirjoissa ja levynkansissa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]