Mika Jussila

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee masteroijaa. Jääpalloilija Mika Jussilasta on eri artikkeli.

Mika Jussila on suomalainen masteroija sekä yksi Finnvox-studion omistajista. Jussila on syyskuuhun 2015 mennessä masteroinut 3659 CD-albumia, joista 1372 on metallimusiikkia tai hard rockia.[1] 1980-luvulla Jussila ehti kaivertaa noin 2000 vinyyli-LP:tä ennen vinyylilevyjen tuotannon lopettamista Finnvox-studioilla.

Mika Jussilan ura Finnvoxin masteroijana alkoi lokakuun 29. päivä 1984. Ensimmäiset kahdeksan vuotta Jussila masteroi vinyylilevyjä ja päätoimiseksi CD-masteroijaksi hän siirtyi 1993 masteroituaan CD:itä vinyylilevyjen rinnalla jo muutamana aikaisempana vuonna. Huippuvuosina 2000-luvun taitteessa Jussila teki noin 250 albumimasterointia vuodessa, mutta luku on laskenut noin 130 albumin vuositahtiin. Jussilan asiakkaista yli puolet on ulkomaalaisia.

Masteroinnin ohessa Jussila on toiminut myös juniorivalmentajana salibandyseura Espoon Oilersissa. [2] Nykyään hän toimii myös ammattivalokuvaajana ja on erikoistunut rockyhtyeiden livekuvauksiin.[3] Jussilan kuvia on julkaistu lehdissä, kirjoissa ja levynkansissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]