Miitti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miitiksi (englannin sanasta meeting) kutsutaan arkikielessä usein Internet-yhteisön, IRC-kanavan tai keskustelufoorumin, jäsenten fyysistä tapaamista. Lyhyt tapaaminen voidaan järjestää julkisella paikalla kuten kahvilassa, baarissa tai jonkin tapahtuman yhteydessä tai jonkun osallistujan kotona, usean päivän kestävä tapaaminen esimerkiksi tarkoitusta varten vuokratussa leirikeskuksessa tai risteilyllä. Tapaaminen saattaa sisältää pelkkää yhdessä oleilua, keskustelemista ja tutustumista tai ryhmää kiinnostavien asioiden tekemistä yhdessä. Etenkin pidemmissä tapaamisissa saattaa myös olla miitin järjestäjien vetämää ohjattua toimintaa.

Internet-yhteisöt keskittyvät yleensä johonkin tiettyyn aiheeseen, joten miitit mahdollistavat samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten tapaamisen ja sosiaalisten suhteiden solmimisen. Näin ollen miitit saattavat antaa ujoillekin ihmisille lisää mahdollisuuksia sosiaaliseen toimintaan, kun muihin "miittaajiin" on saanut ensin tutustua Internetissä nimettömyyden suojassa. Verkkotuttavien tapaamisessa on kuitenkin myös riskejä, ja tämän vuoksi etenkin ensimmäistä kertaa miittiin osallistuvia muistutetaan, että Internetissä kaikki eivät ole sitä mitä väittävät olevansa.

YouTube-miitit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tubettajien järjestettyä tapaamistapahtumaa kutsutaan Meet & Greetiksi, ja niissä normaalisti otetaan kuva, sekä mahdollisesti pyydetään nimikirjoitus.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.