Metsästäjän miekat

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Metsästäjän miekat on R. A. Salvatoren Drizzt Do’Urdenista kertova kirjasarja. Sarjaan kuuluvat kirjat Tuhat örkkiä, Yksinäinen drow ja Kaksi miekkaa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tuhat örkkiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuhat örkkiä (engl. The Thousand Orcs) julkaistiin englanniksi vuonna 2002. Drizzt, Wulfgar ja Catti-brie palaavat Jäätuulen laaksoon vain lähteäkseen heti paluumatkalle kohti etelää yhdessä Bruenorin ja Regisin kanssa. Mithralsalejen kuninkuus palaa jälleen Bruenorille hänen esi-isänsä kuoleman seurauksena ja ystävysten on aika palata aitohopean koristamiin kaivoskäytäviin. Örkit ovat liikekannalla kuningas Obouldin johdolla, eivätkä örkit vihaa ketään muuta yhtä paljon kuin kääpiöitä.

Drizzt ystävineen saa huomata joutuneensa keskelle suurimittaista sotaa, jonka tuoksinassa Drizzt ja Guenhwyvar joutuvat eroon tovereistaan. Avuttomina he joutuvat katsomaan kaukaa, miten puolustukseen käytetty velhontorni sortuu ja näyttää vievän mukanaan Drizztin ystävät.

Yksinäinen drow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksinäinen drow (engl. The Lone Drow) julkaistiin vuonna 2003. Uskoen kaikkien ystäviensä kuolleen tornin romahduksessa Drizzt ryhtyy käymään yksinäistä sotaansa örkkejä vastaan. Hän saa kuitenkin liittolaisikseen kaksi hopeahaltiaa, Tarathielin ja Innovindilin, jotka joutuvat myös kärsimään örkkejen hyökkäyksestä.

Lisäksi Drizzt joutuu jälleen pohtimaan periaatteitaan kohdatessaan kaksi drowta, jotka ovat liittoutuneet örkkien kanssa ja käyttävät näitä sätkynukkeinaan.

Kaksi miekkaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksi miekkaa (engl. The Two Swords) julkaistiin vuonna 2004. Tarathielin kuoltua kuningas Obouldin käsissä Drizzt ja Innovindil lyöttäytyvät yhteen taistelussa örkkejä vastaan. Yhteisen matkan aikana Drizzt oppii Innovindilin avulla ymmärtämään, millaista on todella elää haltiana ihmisten ja muiden lyhemmän elämän viettävien olentojen keskuudessa. Drizzt oivaltaa, että lyhyen elämänsä aikana ihminen saattaa elää täydemmin ja kiihkeämmin kuin haltia, mutta ihmisen rinnalla haltia pystyy iloitsemaan samasta elämän kiihkeydestä ja monipuolisuudesta. Tämä oivallus rohkaisee Drizztiä ottamaan suuren askeleen suhteessaan Catti-briehen, jota hän on rakastanut jo monien vuosien ajan.