Melissa Doi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Melissa Cándida Doi (1. syyskuuta 1969 New York, New York, Yhdysvallat11. syyskuuta 2001 New York, New York, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen finanssialalla työskennellyt nainen.

Doi menehtyi syyskuun 11. päivän terroriteoissa. Doi tunnetaan hänen hätäpuhelustaan, jonka hän soitti etelätornin 83. kerroksesta. Hänen puhelunsa sai kansainvälistä huomiotalähde?. Nauhoitusta käytettiin Zacarias Moussaouin oikeudenkäynnissä.[1]

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Doi työskenteli vuonna 2001 yhdysvaltalaisessa IQ Financial Systems -finanssiyhtiössä, jonka toimitilat sijaitsivat World Trade Centerin etelätornin 83. kerroksessa.[2]

Doi oli World Trade Centerin terrori-iskujen tapahtuessa työpaikallaan. Kun United Airlinesin lento 175 osui etelätorniin, Doi jäi loukkuun viiden muun ihmisen kanssa. Hän soitti hätänumeroon kello 9.17, noin kymmenen minuuttia sen jälkeen, kun lentokone osui torniin. Doi kertoi puhelussa, että tornissa oli todella kuuma, ja että hän ei pystynyt hengittämään. Hän sanoi myöhemmin hätäkeskuspäivystäjälle "Voitko pysyä linjalla kanssani? Tuntuu kuin kuolisin." Doi myös sanoi monta kertaa "Tulen kuolemaan". Doi kuuli jossain kohtaa ääniä, ja koitti huutaa apua.

Puhelun lopuilla Doi pyysi, että hänen äitinsä, Evelyn, lisättäisiin puheluun. Hätäkeskuspäivystäjä ei pystynyt tekemään tätä, joten Doi antoi hänelle äitinsä puhelinnumeron. Doi käski kertoa äidilleen, että hän "Rakastaa häntä ja hän on maailman paras äiti." Puhelusta on julkaistu vain 4 minuuttia, koko puhelu kesti yli 24 minuuttia. Kun etelätorni romahti, Melissa menehtyi. Hänen jäännöksensä löytyivät vasta vuonna 2004.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Melissa oli äitinsä ainoa lapsi. Hän opiskeli Northwestern-yliopistossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Melissa Doi
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.