Melbourne Park

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yarra Park ja Melbourne Park, Melbourne Sports and Entertainment Precinctissä (Olympic Park kuvasta oikealle).

Melbourne Park on urheilukeskus Melbourne Sports and Entertainment Precinctissä Australian Melbournessa. Vuodesta 1988 alkaen, Melbourne Park on isännöinyt Australian avointa tennisturnausta, joka pelataan vuosittain tammikuussa. Melbourne Park oli koripallojoukkue Melbourne Tigersin kotipaikka, ja se voidaan muuntaa konsertteihin sekä luistelu-, pyöräily- ja jopa uinti- sekä moottoriurheilukilpailuihin soveltuvaksi. Keskusta pyörittää Melbourne & Olympic Parks, joka myös pyörittää viereistä Olympic Park Stadiumia. Sports and Entertainment Precinctin Yarra Park -aluetta pyörittää eri taho.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Melbourne Park rakennettiin vuonna 1988 Jolimont Yardsin viereen uudeksi Australian avoimen tennisturnauksen kilpailupaikaksi, koska entinen kilpailupaikka, Kooyong, oli käynyt liian pieneksi. Alun perin se tunnettiin nimellä National Tennis Centre at Flinders Park (Kansallinen tenniskeskus Flinders-puistossa), kunnes vuonna 1996 se päätettiin nimetä uudelleen Melbourne Parkiksi, lähinnä "Melbourne"-nimen mainostamiseksi kansainväliselle yleisölle. Päätös otettiin vastaan vahvasti vastustaen, ja sitä verrattiin Stade Roland Garrosin (Ranskan avointen koti Pariisissa) uudelleennimeämiseen "Paris Parkiksi". Vuosien mittaan Melbournen ihmiset ovat kuiten hyväksyneet uuden nimen.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Melbourne Park tunnetaan parhaiten tenniskeskuksena, se isännöi myös monia muita urheilu- ja musiikkitapahtumia läpi vuoden. Suositut kansainväliset esiintyjät käyttävät keskusta, sillä se on kaupungin suurin, pois lukien Docklands Stadium Docklandsissä sekä läheinen Melbourne Cricket Ground, jotka molemmat ovat valtavan kalliita.

The Two Tribes -tanssifestivaali pidettiin Melbourne Parkissa vuosittain.

Olosuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiemmin Centre Courtina, Keskuskenttänä, tunnetulla Rod Laver Arenalla on melkein 15 000 istumapaikkaa sekä suljettava katto. Toiseksi suurin kenttä on Hisense Arena (vuoden 2006 Kansainyhteisön kisojen aikaan tunnettiin väliaikaisesti Multi-Purpose Venuena), joka avattiin vuonna 2000. Sillä on 10 500 istumapaikkaa ja silläkin on suljettava katto. Keskuksessa on myös kolme muuta stadionkenttää, joista entinen Show Court 1 on nimetty uudelleen Margaret Court Arenaksi.

Melbourne Park on Yarra Parkissa sijaitsevan Melbourne Cricket Groundin vieressä, ja useat jalankulkijasillat yhdistävät nämä paikat yli välissä olevien junanratojen. Keskus on viiden minuutin kävelymatkan päässä Richmondin and Jolimontin rautatieasemilta, ja keskustasta viiden minuutin päässä raitiovaunulla tai kymmenen minuutin päässä jalan.

Kentät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Melbourne Park.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Melbourne Park