Maxthon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maxthon
Maxthon-Browser-menubar.svg
Maxthon3.4.5.2000-selaimen ruutu
Maxthon3.4.5.2000-selaimen ruutu
Kehittäjä Maxthon International Limited
Kehityshistoria
Vakaa versio 4.0.0.2000 / 10. joulukuu 2012
Tiedot
Ohjelmistotyyppi WWW-selain
Alusta Microsoft Windows, OS X, Android, iOS
Lisenssi Freeware
Aiheesta muualla
Verkkosivusto

Maxthon on Kiinassa kehitetty ja siellä ylläpidettävä verkkoselain, joka käyttää selainmoottorinaan Internet Explorerista tutun Tridentin ohella myös WebKit:iä. WebKitiä käyttävät sekä Google Chrome että Applen Safari.

Maxthon oli aiemmin en-wikin mukaan MyIE2.

Yhdysvaltalaisen PC Magazinen selaimesta loppukesällä 2016 antama yleisarvosana oli 3/5. Ohjelmiston arvioitiin sisältävän runsaasti selaamista helpottavia ominaisuuksia. Tuote synkronisoi esimerkiksi linkkejä ja salasanoja pilvipalvelujen avulla ja torjuu mainoksia. Toisaalta selaimen todettiin olevan kankeampi (joustamattomampi) kuin monet kilpailijansa ja testissä se osoittautui hitaaksi. Myös selaimen tietoturvaa pidettiin puutteellisena.[1] Aiemmin kesällä 2016 oli raportoitu selaimen lähettävän myös luottamuksellisia käyttäjätietoja Pekingiin.[2]

Käyttöliittymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selaimen ulkoasu muistuttaa Chrome-selainta. Selainasetuksissa on valinnaisena suomen kieli. Samat pikanäppäimet toimivat uudelle välilehdelle (Ctrl T) ja kokoruutunäytölle (F11) kuin esimerkiksi Chromella. Peruskokoonpanossa on mukana selainruutu- ja ikkunakuvien editointityökalu. Vakiona on myös työkalu Ad Hunter, jolla voidaan estää mainosten tai muun ei-toivotun sisällön latautuminen.

HTML5-kuvauskielen yhteensopivuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HTML5-testissä saadaan työpöytäohjelmissa korkein tulos 476/max 500 mahdollisesta Maxthon 4-selaimelle.

Eräs vaihtoehto Microsoftin omalle IE-selaimelle on Maxthon, joka esitetään BrowserChoice.eu'n verkkosivulla Euroopan komission joulukuussa 2009 tekemän kilpailulakipäätöksen mukaisesti.

Version 3.4.5 asennustiedoston vaatima levytilakoko on noin 24 Mt. Asennettuna ohjelma tarvitsee noin 70 Mt levytilaa. Selainydintä voi vaihtaa pikavalikolla Lunascape Orion:in tapaan.[3] Lunascape Orion 6 on kolmiytiminen selain.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Michael Muchmore: Maxthon Cloud Browser 31.8.2016. pcmag.com. Viitattu 21.8.2017. (englanniksi)
  2. Eduard Kovacs: Maxthon Browser Sends Sensitive Data to China 14.7.2016. securityweek.com. Viitattu 21.8.2017. (englanniksi)
  3. Tämä asia tarkistettu testaamalla näitä keskenään vertaillen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]