Matti J. Tarvainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matti J. Tarvainen

Matti J. Tarvainen (s. elokuu 1945)[1] on suomalainen moottoriurheilija. Matti Tarvaisen kilpailu-ura alkoi vuonna 1961[2]lähde tarkemmin?. Erottuakseen kaimoistaan Tarvainen otti 1970-luvulla käyttöön lisäkirjaimen J.

Tarvainen on ajanut kilpaa 2-, 3-, ja nelipyöräisillä moottoriajoneuvoilla. Hän on harrastanut muun muassa luotettavuusajoa (nykyisin Enduro), TT:tä (nykyisin Road Race), jäärataa, jääspeedwayta, moto-crossia, ST-ajoa (nykyisin autosuunnistus), rallia, rallisprintiä, rata-ajoa, kiihdytyskisaa, JM- eli jokamiesluokkaa, auto-slalomia sekä taloudellisuusajoja. Osallistunut muun muassa Autourheilun Kansallisen Keskusliiton (nykyisin AKK-Motosport) valiokuntatyöskentelyyn sekä ralli- että JM-valiokunnissa.

Hän on ajanut usealla eri automerkillä, päämerkkinä Skoda. Hän on osallistunut rallin MM-kilpailuihin ja Historic-rallin EM-osakilpailuihin. Hän on ainoa henkilö joka ajanut vuodesta 1991 kaikki Suomessa järjestetyt EM-historic kandidaatti, sekä varsinaiset Historic luokan EM-osakilpailutlähde?. Kilpailu-ura jatkuu edelleenmilloin?. Vuonna 2011 hänellä tuli 50 vuotta täyteen moottoriurheilukilpailijana. Hän on osallistunut myös järjestötoimintaan. Hänestä on tehty useita lehtikirjoituksia sekä muutama televisio-ohjelma, tekijöinä Vauhdin maailma, Ruutulippu ja Motor Foorum.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuosmanen, Kikka: Matti J. Tarvaisen uran 55-vuotisjuhlaralli Lahdessa lahtihistoricrally.fi. 12.7.2022. Viitattu 8.2.2023.
  2. Suomen Moottoriurheilu osa 1

Moottoriurheilukilpailujen alkuajankohta Matti J. Tarvaisen kohdalta.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Urheilumme kasvot, osa 5
Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Matti J. Tarvainen.